Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Gallery

Handan Polat (51 jaar) uit Enschede schildert, boetseert, ontwerpt, tekent...doet dus van alles

“Mijn droom is een ateliercafé waar iedereen aan de slag kan!”

JessicaOosten

“Mijn vader was altijd creatief met hout bezig en mijn moeder maakte de mooiste én moeilijkste breiwerken met ingewikkelde Turkse patronen. Kortom; ik kom uit een creatieve familie. Er was eigenlijk niks dat wij niet konden maken. Een schilderij ontstaat bij mij vanzelf. De transformatie gebeurt op het doek. Daar denk ik van te voren niet over na.”

“Ik zou dolgraag een klein ateliercafé willen beginnen. Een plek waar iedereen kan komen, spulletjes pakken en dan lekker aan de slag. Vooral voor kinderen is dat toch geweldig?! Als je met je handen bezig bent, opent er heel veel in je hersenen. Daarvan ben ik overtuigd.”

“Tijdens de WAK-week exposeer ik met mijn upcycling-kunstwerken. Van kartonnen dozen van Ikea maakte ik bijvoorbeeld een kunstwerk met een soort honingraat. Dat staat voor de natuur, met mooie blauwe luchten. En ook voor mijn opa, want die maakte honing. De andere kant van het werk verbeeldt een fabriek met grauwe luchten. Achtergebleven koffiedik vermeng ik met kleur, zodat ik met de pasta kan verven. Gebruikte koffiepads plak ik in allerlei kleuren op een paspop. Eigenlijk gooi ik niks weg...je kunt er nog zoveel leuks mee doen!”  

Enschede