Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Gallery

Noëlle Vaanholt (15) uit Oldenzaal zingt en speelt gitaar, piano en ukelele

Singer/songwriter Noëlle stapt moeiteloos het podium op

Redactie Oosten

Noëlle Vaanholt (15) uit Oldenzaal zit graag op de bank thuis te tokkelen. Maar nog liever staat ze op een podium. Ze speelt moeiteloos nummers van Ed Sheeran en Dodi na, terwijl ze zichzelf begeleid op gitaar, ukelele of piano. Ook schrijft ze sinds kort haar eigen liedjes. Dat Noelle talent heeft, viel al op tijdens haar optredens bij verschillende talentenjachten en festivals in regio Overijssel, zoals Boeskool Young Talent, dat ze in 2015 won. 

“Afgelopen maart heb ik voor het eerst een van mijn eigen nummers vertolkt tijdens een optreden bij restaurant Hulsbeek in Oldenzaal. Maar meestal doe ik covers van artiesten als Adele en Bruno Mars. Ik voel altijd een gezonde spanning voordat ik ga optreden, maar als ik eenmaal bezig ben, valt die van me af, en vind ik het vooral heel erg leuk!”

Eerste bandje

“Op mijn zevende zat een vriend van mijn ouders bij ons op de bank gitaar te spelen. Ik was direct verkocht! Sindsdien volg ik gitaarlessen bij muziekschool Kaliber. Op mijn twaalfde kwam daar ook zangles bij. Tijdens de eerste les kwam Ruben de Wilde binnen. Hij zocht een zangeres voor een van zijn bandjes. Mijn zangdocente Mirjam wees mij aan, dus vanaf dat moment zat ik direct in mijn eerste bandje Magnificent!”

Songwriting

“Sinds kort schrijf ik ook mijn eigen nummers. Ik merk dat ik daar echt mijn creativiteit en emoties in kwijt kan. Mijn eerste nummer ging over mijn broertje Sybren. Ik speelde een paar akkoordjes op mijn gitaar, terwijl hij voor me zat te gamen. De tekst ontstond als vanzelf. Uiteindelijk is het een heel vrolijk liedje geworden over het karakter in de game Mario Odyssey: Jumping around like you always do. Minding your business, just getting through. No one to talk to, nothing to do. Trying to get to the moon.”

Surrealistisch

“Eind augustus stond ik met het jong talent-programma van Boeskool is Lös op het grote podium midden in de binnenstad van Oldenzaal. Dat was wel even surrealistisch! Ik weet nog precies hoe indrukwekkend het was om daar als kind langs te lopen en al die grote artiesten te zien optreden. Ongelofelijk dat ik daar nu zelf tussen sta en dat ik al die mensen mag ontmoeten! Ik kreeg bijvoorbeeld nog goede tips van stem- en presentatiecoach Debby Mureau, die ik direct bij mijn optreden heb ingezet!”

Van 27 september t/m 6 oktober 2018 vindt in Oldenzaal voor de tweede keer CulTuurlijk plaats, een week waarin alles draait om de amateurkunst. Kijk hier voor het hele programma.