Gallery

Vincent Corjanus (23), dichter en singer/songwriter uit Kampen

"Eigen gedicht voordragen voelt als naakt op straat liggen."

Redactie

"Het begon allemaal met een dvd van mijn ouders: Frank Boeijen, Live in Antwerpen. Toen ik een jaar of acht was, hoorde ik voor het eerst die prachtige hese stem met die weergaloze muziek en was ik meteen verkocht. Mijn ouders waren daar vrij sceptisch over, ze vonden Frank Boeijen veel te serieus voor zo'n jochie van acht. Maar ik luisterde toen nog helemaal niet naar zijn teksten, die ontdekte ik pas later. Deze man snapt het, dacht ik toen."

Naakt op straat

"Schrijven is voor mij een zoektocht naar mezelf. Als puber zocht ik naar mijn eigen identiteit. Dan keek ik in de spiegel en dacht ik; wie staat daar eigenlijk? Ik was een wat schuchter ventje en hield de teksten voor mezelf. Je kunt het zien als dagboek, ik moest het van me af schrijven. Ik schreef toen al wel in dichtvorm en bedacht ook al liedjes. Het was allemaal niet zo serieus hoor, het ging vooral over meisjes en pizza! Pas later werden mijn teksten wat diepzinniger. Op mijn zestiende stimuleerde een vriendin me om mijn werk op te sturen naar een uitgeverij. Een paar maanden later stond ik op de boekpresentatie van mijn eerste bundel. Doodeng was dat! Door mijn autobiografische teksten, voelde het een beetje als naakt op straat liggen."

Nooit meer wassen

"Het leukste vind ik het contact met publiek. Het is bijvoorbeeld geweldig om in Brabant op te treden. Daar zijn ze lekker uitbundig. Na afloop van een optreden willen Brabanders met je op de foto. In Uden kwam er een vrouw van rond de vijftig naar me toe; of ik een handtekening op haar hand wilde zetten. "Die ga ik nooit meer wassen!" zei ze. Bizar was dat!"

Zingen voor bruidegoms

"Mijn hobby brengt me op verrassende plekken. Zo kreeg ik een paar maanden geleden een mailtje van iemand uit Kampen. Of ik op de bruiloft van twee mannen een zelfgeschreven liedje wilde zingen. Uiteindelijk heb ik binnen een week dat liedje geschreven en heb ik het opgevoerd voor de twee bruidegoms. Het is zo cool om te zien wat zoiets dan met ze doet! Dat was een bijzondere ervaring."

De Week van de Amateurkunst (WAK) in Kampen vindt plaats van donderdag 24 mei tot en met donderdag 31 mei 2018. Kijk voor meer informatie op quintuskampen.nl/ook-bij-quintus/cultuur-contact.html. Hier vind je het hele programma:bit.ly/2xkQWjp.

Chat met Janneke
Chat met Janneke