Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Gallery

Saskia Schurink (45) zingt sinds twee jaar in het Haaksbergense dameskoor Etcetera

"Van niet durven zingen naar een solo-optreden!"

Redactie

"Ik zing graag onder de douche. Het liefst blèr ik Heaven van Brian Adams of Halleluja van Leonard Cohen. Ik krijg wel eens commentaar van de buren; of ik niet eens een ander liedje kan zingen! Mijn dochter en zoon worden er ook wel eens gek van, dus ik probeer mijn mond te houden als zij in de buurt zijn!"

Eerst wat borreltjes

"Ik heb altijd graag gezongen. Op de trouwerij van mijn zus zong ik het countrynummer Blanket on the ground van Billie Jo Spears met de band mee. Er moesten eerst wel een paar borreltjes in voor ik dat durfde! Het was eigenlijk bedoeld als pesterijtje, omdat mijn zus niet van countrymuziek houdt. Maar uiteindelijk vond iedereen het hartstikke leuk!"

Stiekem toelatingsexamen doen

"Als kind wilde ik graag op gitaarles. Op mijn dertiende deed ik stiekem mee aan een toelatingstest voor de muziekschool. Je moest een liedje zingen om te laten horen of je voldoende muzikaal was. Ik zong My Bonnie lies over the ocean en mocht op les komen. Helaas is het er toen niet van gekomen om op les te gaan. Sindsdien heeft het altijd gekriebeld om ooit eens bij een koor te gaan, maar lange tijd durfde ik dat niet."

Dameskoor Etcetera

"Toen ik twee jaar geleden van Enschede naar Haaksbergen verhuisde, heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb me aangemeld bij dameskoor Etcetera en heb daar nog geen moment spijt van gehad! Ik dacht altijd dat je supergoed moest kunnen zingen en noten moest kunnen lezen, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Had ik het maar veel eerder gedaan, denk ik vaak!"

In een deuk

"Het is meer dan alleen samen liedjes zingen, het is ook supergezellig met onze groep. We liggen bijvoorbeeld regelmatig in een deuk als iemand een verkeerd stukje zingt! We hebben een heel breed repertoire, van een medley uit de musical Sound of Music tot Alles is liefde van Bløf. We zingen als koor echt voor ons eigen plezier, maar toch reageert het publiek altijd zo leuk!"

Mijn eerst solo

"Ik mag binnenkort voor het eerst een solo zingen bij het nummer Love shine a light van Katrina & the Waves. Dat is best spannend. Terugkijkend zie ik dat ik me in de afgelopen twee jaar ontzettend heb ontwikkeld. Van niet voor anderen durven te zingen naar een solo-optreden! Daar ben ik best trots op!"

Korenavond

"Ik zit ook in verschillende commissies van het koor. Daarvoor probeer ik zoveel mogelijk optredens te regelen en sponsoren te trekken. Samen met een aantal andere enthousiastelingen is het me gelukt om vier koren uit Haaksbergen bij elkaar te krijgen voor een gezamenlijke korenavond eind mei. Dan mag ik eindelijk eens meezingen met de ClipperS Crew Singers, het mannenkoor waar mijn schoonvader bij zit. Dat stond al heel lang op mijn verlanglijstje!"

De WAK in Haaksbergen staat dit jaar in het teken van 'Haaksbergen treedt op!' en vindt plaats van zaterdag 26 mei tot zondag 3 juni. Voor het hele programma kijk je op kulturhushaaksbergen.nl/wak en op facebook.com/WAKHaaksbergen.