Informatie

De groenste straat van Overijssel

Informatie

Heeft jouw straat verkoelende bomen tegen de zomerhitte zoals die van afgelopen zomer? Kleurige bloemenranden en geveltuintjes langs de huizen? Geen natte voeten bij een flinke regenbui? Of woon je vooral tussen beton en stoep en kan je straat wel wat Factor Groen gebruiken? Meld je dan met je straat voor 1 januari 2019 aan en maak kans op 20.000 euro om jullie straat te vergroenen!

Per gemeente kan één straat meedoen aan deze wedstrijd. Begin 2019 zal gedeputeerde Hester Maij de 25 gelukkigen loten tijdens een groene tombola.

Ingeloot! Wat vragen wij dan van je?

Of je met minimaal vier bewoners van de straat in totaal vier dagdelen tijd wil vrijmaken om aan de slag te gaan met het ontwerpplan van jouw groene straat. We maken voor onze groene competitie gebruik van de drie volgende categorieën:

  • kindvriendelijkheid
  • biodiversiteit
  • klimaatbestendigheid

Ontwerp klaar! En dan?

Na de ontwerp-sessies lever je dan je definitieve ontwerp in, zodat onze jury ze kan beoordelen. Dan maken zij later volgend jaar de finalisten bekend. In elke categorie komen dan drie finalisten uit die strijden voor de hoofdprijs: 20.000 euro voor misschien wel jouw straat! De 3 winnaars worden tijdens een prachtige finale bekendgemaakt op het provinciehuis in Zwolle.

Actievoorwaarden*

Wil je meedoen? Hou dan in elk geval hier rekening mee:

  • Je straat ligt in de bebouwde kom van een Overijsselse gemeente
  • Er moeten wel mogelijkheden zijn om te vergroenen (de gemeente helpt in het beoordelen hiervan)
  • Jouw straat moet in staat zijn de bewoners op de been te brengen. We zoeken per straat minimaal vier bewoners die vier dagdelen meedoen aan het begeleidingsproces.
  • Per gemeente wordt er 1 straat gekozen om mee te doen aan de wedstrijd.

*Lees hier alle actievoorwaarden

Terug
Chat met Janneke
Chat met Janneke