Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Dedemsvaart Natuurlijk Festival gaat voor duurzaam

Op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei 2020 zal alweer de 6e editie van Dedemsvaart Natuurlijk “het leukste familiefestival tijdens Pinksteren" plaatsvinden rondom recreatieplas Kotermeerstal in Dedemsvaart (gemeente Hardenberg). De voorbereidingen zijn in volle gang. Dit jaar wil het festival duurzaamheid en de bewustwording van de bezoekers vergroten door op het festivalterrein een heuse duurzaamheids-area in te richten. Hiervoor zoeken zij organisaties, bedrijven en overheden om mee te doen.

Nederland werkt aan duurzame, betrouwbare en beschikbare energie die voor iedereen betaalbaar is. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. Een overgang naar een duurzame energievoorziening is van groot belang, vanwege het tegengaan van klimaatverandering.
Om de gestelde doelen te behalen moeten wij allemaal onze schouders eronder zetten. Dedemsvaart Natuurlijk wil hier een bijdrage aan leveren door, samen met organisaties en overheden, de bewustwording van onze bezoekers vergroten.
'Wij gaan een deel van het festivalterrein inrichten als duurzaamheids-area. Hier gaan wij onze bezoekers meer informeren over duurzaamheid en recycling; hoe kunnen we onze afvalberg verkleinen en hoe werkt de afvalcirculatie? Wat kunnen wij zelf doen aan duurzaamheid, of misschien laten? Kortom, hoe kunnen wij bewust(er) kopen, eten & drinken, wonen en reizen. Om antwoordt te geven op al deze vragen zoeken wij organisaties, bedrijven en overheden om mee te doen aan diverse onderwerpen, zoals duurzaam wonen, duurzaam je huis verbouwen, energie besparen, energie opwekken, gasvrij wonen, circulaire economie, afval circulatie, zuinig vervoer, duurzaam eten, de voordelen van lokaal kopen en sociale duurzaamheid (zo lang mogelijk thuis blijven wonen).

Het lijkt ons, voor alle partijen, ook een mooie kans om in één keer veel mensen te bereiken om zo de duurzame boodschap over te brengen. Wij zijn momenteel in gesprek met verschillende partijen om alles rond te krijgen. Afvalverwerkingsbedrijf ROVA heeft hun medewerking al toegezegd.

Kijk op www.dedemsvaartnatuurlijk.nl voor alle info.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 19-01-2020

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Dedemsvaart Natuurlijk Festival gaat voor duurzaam