Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

een fotoproject People, Planet & Prosperity

Er zijn heel veel hele gave ontwikkelingen aan de gang op het gebied van duurzaamheid. Veel van die initiatieven zijn van kleine ondernemers en start-ups. Zij zijn de toekomst. Met mijn project wil ik hen de aandacht geven die zij verdienen.
Ik ben allerlei duurzame producten aan het fotograferen, op een kleurrijke, surrealistische manier. Van biologische frambozen van de Dijklandhoeve tot zalmleer van Groenkapje, van hout van Binthout tot de verse hop van Stadsbrouwerij Hettinga. Maar ook veel producten uit andere plaatsen buiten Zwolle, omdat ik het project groter, landelijk wilde maken.
Zelf woon en werk ik in Zwolle, en daarom komt de eerste expositie van deze foto's hier in Zwolle, volgend jaar juni. Daarna gaat de expositie rondreizen door het hele land. De foto's worden gebundeld in een boek met de verhalen van de ondernemers. Wie zijn zij? Wat zijn hun drijfveren?
Er komt ook een website, omdat ik na de exposities en het boek nog veel meer mooie initiatieven wil verzamelen. En ook de ondernemers die nu meedoen aan het project over een paar jaar nog eens op wil zoeken om te kijken hoe het dan met ze gaat.
Benieuwd hoe het gaat met het project? Volg mij op social media en ik hou je op de hoogte!Downloads

Milieu en duurzaamheid Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 11-10-2019

 • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

  Financiering van het project

  Op dit moment ben ik bezig met de financiering van het project rond krijgen door middel van een crowdfunding campagne op Voordekunst en het aanvragen van subsidies.

 • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

  Bekendheid van het project vergroten

  Heel veel netwerken, vlogs en artikelen plaatsen op social media en natuurlijk proberen in zoveel mogelijk kranten en tijdschriften te komen. Er komt in ieder geval een stukje in devolgende uitgaven van Shutr Magazine.

 • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

  Zoveel mogelijk mensen betrekken bij het project

  Ik heb al veel mensen enthousiast weten te maken, zoals vormgevers, tekstschrijvers, gallery houders, uitgeverijen, boekwinkels etc.

 • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

  25 duurzame ondernemers vinden die mee willen werken aan mijn project

  Ik ga naar allerlei evenementen om ondernemers te vinden die bezig zijn met een duurzaam product. Dan vertel ik hen over mijn project en vraag of ze mee willen werken. Ik heb er nu (11 oktober 2019) 9 gevonden die mee willen doen.

 • Doel gehaald Doel nog niet gehaald