Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Ondernemer? Subsidie voor een elektrische bestelbus

Ben je ondernemer in Twente of West Overijssel? Dan kun je voordelig overstappen naar duurzaam transport en in aanmerking komen voor een bijdrage van € 2.500,- bij de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto. Met deze actie van de Logistiek Makelaars van de Provincie Overijssel wordt emissievrij vervoer gestimuleerd. Zo werken wij samen aan een vitale en bereikbare regio!

Bezorg je, als ondernemer, veel in de stad met een bestelauto? Rijd jij of je medewerkers dagelijks naar klanten in de woonwijk? Dan is dit het moment om over te stappen op duurzaam transport. De eerste 10 ondernemers die besluiten over te stappen naar duurzaam vervoer kunnen in aanmerking komen voor deze bijdrage.

Waarom een e-bestelauto?

Wanneer je gebruik maakt van een elektrische bestelauto in plaats van een brandstof aangedreven bestelauto, dan worden uitlaat emissies teruggebracht naar nul en wordt lokale luchtverontreiniging verminderd. Wordt deze energie ook nog eens duurzaam opgewekt, dan zal de CO2-uitstoot ook gereduceerd worden tot nagenoeg nul. Het is dus een duurzaam alternatief voor het bezorgen van pakketjes en andere zaken. Naast de milieuvoordelen is een e-bestelauto veel stiller en kun je, als ondernemer, ook gebruik maken van de financiële voordelen (denk aan MIA en VAMIL).

Hoe werkt de actie?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een elektrische bestelauto, raden wij je aan deze in overleg met de dealer uitvoerig te testen. Ook adviseren wij je voor aanschaf bij ons te toetsen of je voldoet aan de voorwaarden voor de actie en of er nog budget beschikbaar is. Alleen nieuwe volledig elektrische bestelauto’s voor goederenvervoer (max. 3500kg) komen in aanmerking.

Goed om te weten

  • De elektrische bestelauto dient te worden ingezet ter vervanging van een bestelauto op fossiele brandstoffen.
  • De subsidie geldt voor maximaal één bestelauto per ondernemer.
  • Er is een maximum budget van €12.500 in Twente en € 12.500 in West Overijssel. Op=op!
  • De subsidie is maximaal € 2.500,- voor een elektrische bestelauto
  • Jouw bedrijf moet gevestigd zijn in Twente of in West Overijssel
  • Bedrijven gevestigd in Deventer zijn uitgesloten van de actie, aangezien daar in de eerste helft van 2019 een gelijksoortige actie heeft plaats gevonden.
  • De toekenning vindt plaats op volgorde van aanvraag
  • U rijdt minimaal 8000 zakelijke kilometers met de elektrische bestelbus.
  • Een rittenregistratie is vereist

Wil je meedoen?

Je kunt de subsidie aanvragen zodra je een kopie hebt van de aankoopbevestiging van de elektrische bestelauto. Vervolgens kun je via het subsidieloket van de provincie Overijssel de subsidie aanvragen. Hier vind je ook alle voorwaarden.

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de logistieke makelaars:

Miranda Volker
0646718482
Stuur een e-mail

Freek Boele
0619437335
Stuur een e-mail

Bekijk ook: Subsidie voor een elektrische vrachtfietsDownloads

Milieu en duurzaamheid Energie Mobiliteit en verkeersveiligheid
Laatst bewerkt op: 12-07-2019