Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Ondernemer? Subsidie voor een elektrische vrachtfiets!

Ben jij ondernemer in Overijssel en vervoer je (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad? Dan is deze actie misschien wat voor jou! Je kunt nu met subsidie een elektrische vrachtfiets aanschaffen, de slimme krachtpatser voor transport.

Waarom een vrachtfiets?

De vrachtfiets is snel, gezond, goedkoop en milieuvriendelijk! Je hebt geen CO2 uitstoot, geen hoge brandstofkosten en je bent met de fiets veelal sneller in de binnenstad dan met de bestelauto.

Wat houdt de actie in?

Je krijgt een bijdrage van maximaal € 1.000 euro op de aanschaf van de vrachtfiets, onder de voorwaarde dat je kunt aantonen dat je deze als alternatief gebruikt voor een voertuig op fossiele brandstof.

Goed om te weten

  • De gekochte vrachtfiets dient te worden ingezet ter vervanging van een bestelbusje of (vracht)auto
  • De subsidie geldt voor maximaal één fiets.
  • Er is een maximum budget van €7.500 in Twente en € 7.500 in West Overijssel. Op=op! De subsidie bedraagt maximaal 25% van de kosten van de fiets (ex. BTW).
  • De subsidie is maximaal € 500,- voor een fiets, type maaltijdbezorgfiets en maximaal € 1000,- voor een e-cargo fiets (minimale capaciteit laadbak is 150 liter)
  • Jouw bedrijf moet gevestigd zijn in Twente of in West Overijssel
  • Bedrijven gevestigd in Deventer zijn uitgesloten van de actie, aangezien daar in de eerste helft van 2019 een gelijksoortige actie heeft plaats gevonden.
  • De toekenning vindt plaats op volgorde van aanvraag
  • De ondernemer dient de vrachtfiets in te zetten ter vervanging van ritten met een voertuig op fossiele brandstoffen of in verband met de groei van de bezorging. Dit dienen minimaal 5 ritten per week te zijn.
  • Een rittenregistratie is vereist; het gaat om aantoonbare reductie van het aantal autokilometers.

Wil je meedoen aan de actie?

Je kunt de subsidie aanvragen zodra je een kopie hebt van de aankoopbevestiging van de elektrische vrachtfiets. Vervolgens kun je via het subsidieloket van de provincie Overijssel de subsidie aanvragen. Hier vind je ook alle voorwaarden.

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de logistieke makelaars:

Miranda Volker
0646718482
Stuur een e-mail

Freek Boele
0619437335
Stuur een e-mail

Bekijk ook: Subsidie voor een elektrische bestelbusDownloads

Milieu en duurzaamheid Energie Mobiliteit en verkeersveiligheid
Laatst bewerkt op: 12-07-2019