Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Natafelen met Nadia Winnares kookworkshop

Lovers

De Goorse Nonna Timorason wint de kooksessie in Deventer met Nadia met haar inzending om te koken als verbindende factor tussen verschillende culturen!

Op maandag 3 juni was gedeputeerde Hester Maij te gast bij Tjallien Muis, winnares van onze wedstrijd voor het lekkerste streekgerecht. Zij kookt graag met pure ingrediënten uit eigen tuin en eigen streek, in de uitlopers van het nationaal park Weerribben Wieden. Vandaag tafelen we bovendien na met een bijzondere kok: Nadia Zerouali , van Binnenstebuiten. Hester Maij: “Ik sta hier in het prachtige Wetering, omdat we door de hele provincie gaan koken met Nadia. Koken met allerlei mensen, zowel bekende als onbekende, en gaan met de producenten uit de streek aan tafel. Met hen gaan we over ons eten praten, het opeten en natafelen.”

Waarom vindt de gedeputeerde voor Agro en Food dat zo belangrijk? “Zodat we met elkaar ook weten waar ons eten vandaan komt. Of het een seizoensproduct is, en hier uit de omgeving, of juist ergens anders vandaan. Dat je weet wie de producent is en welke gerechten je ermee kunt maken. Het is ook mooi dat je je bewust bent van de boodschappen die je doet.”

Er volgen na de kervelpannekoeken bij Tjallien nog acht sessies, dus hou onze facebookpagina in de gaten als je wilt zien hoe het natafelen verloopt bij het voetbalteam de Olde Zac’n in Zwolle, de kerkelijke gezelligheidsclub in Hardenberg en de vegabarbecue met de band Bökkers.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport
Laatst bewerkt op: 01-07-2019