Start initiatief

Buurtproject in Zwolle Zuid voor minder wateroverlast en meer groen Groendak Oldeneel

Lovers

Een groep buurtbewoners in de wijk Oldeneel in Zwolle-Zuid heeft de handen ineen geslagen en gaat de platte daken bij hun woningen voorzien van een groendak. Een groendak of sedumdak vinden we niet alleen mooi, het isoleert je woning en helpt ook tegen de gevolgen van klimaatverandering. In de steden krijgen we door opwarming van de aarde steeds meer last van hittestress. Extreme buien kunnen in de toekomst zorgen voor wateroverlast, met name in ‘versteende’ gebieden. Groendaken verminderen wateroverlast en hittestress en verbeteren daarmee de leefbaarheid in de stad. Daarbij is het bloeiende sedum een paradijs voor insecten.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Wonen
Laatst bewerkt op: 26-05-2019

Start aangesloten beweging

Initiatief

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    het doel van Groendak Oldeneel is dat wij ons steentje willen bijdragen aan klimaatadaptatie en zo veel mogelijk mensen willen inspireren en motiveren dat ook te doen.

    Ons vertrekpunt zijn kale platte daken bij onze woningen en een groep enthousiaste buurtbewoners die vastbesloten zijn hun huis en hun buurt een stukje duurzamer en groener te maken. De eerste stap was de dakinspectie. Een goede ondergrond is de basis voor een duurzaam dak.

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 12-11-2019 1:17

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Commentaar lijst

Chris 26-05-2019 12:38

Geweldig initiatief, ik ben benieuwd hoe het uiteindelijk zal gaan worden!

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief