Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Samen voor elkaar
Herfstwandeling: “Wandelen en af en toe verwonderd stilstaan!”

{{ activeItem }}

Herfstwandeling: “Wandelen en af en toe verwonderd stilstaan!”

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Herfstwandeling van 5, 10 en 15 km rond Beuningen.
Midden oktober wordt de jaarlijkse oogstdankdag gevierd in Beuningen.
In combinatie hiermee werd een nieuwe wandeling uitgezet waarbij de wandelaars kunnen genieten van prachtige bloemstukken gemaakt met oogstproducten. Deze zijn te bewonderen in de plaatselijke kerk alsmede onderweg tijdens de routes.
Daarnaast konden de wandelaars tijdens de route oogstwerktuigen als ook bezienswaardigheden, zoals een “tuffelkelder” bezichtigen.
Verder liepen de routes langs de mooiste plekjes van Beuningen en omgeving, de 5 km route loopt langs het pad bij de Dinkel en de Mauritsbrug.
De routes van 10 en 15 km leiden onder andere, over de Austiberg, het Hakenberg en eveneens over het schitterde pad langs de Dinkel, tussen Beuningerveldweg en Oude Dijk.

Eventuele samenwerkingspartner(s) met werkverdeling
Samenwerking is gezocht met de plaatselijke zorgboerderij waar de “deelnemers” van de dagbesteding samen met de begeleiders de bewegwijzering/doorkijkjes gaan maken in de vorm van strokransen omwikkeld met eikenblad (zie voorbeeld).
Verder is contact gezocht met de buurtbewoners van de bezienswaardigheden, om mee te helpen betreffende locatie in de sfeer van deze dag te versieren, als ook informatie te verstrekken over betreffende bezienswaardigheid.

Doel van de activiteit
Het hoofddoel is de mensen uit Beuningen, evenals bewoners van nabijgelegen dorpen, toeristen, etc. te verbinden met elkaar door:
Luisteren
Kijken
Beleven
Verwonderen
In het moment zijn
Letterlijk en figuurlijk stilstaan
Wind door je haar voelen, zon op je gezicht
Ontmoeten
Daarnaast wilden we mensen een mooi stukje Twente laten zien met aandacht voor de waarden van het land, het oogsten van producten, ons gegeven door de natuur.

Doelgroep en verwacht aantal bezoekers en/of deelnemers
De doelgroep zijn de “Beuningers”, en andere mensen die houden van de natuur, gezinnen met kinderen, toeristen.
We verwachten/hoopten de eerste keer op ongeveer 250 wandelaars! We hadden rond de 500 wandelaars.Downloads

Natuur Sociale ontmoeting en sport Evenementen
Laatst bewerkt op: 27-03-2019

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Verbinding zoeken

    Het doel was verbinden! We wilden nog meer mensen laten genieten van de mooie oogstversiering die op diverse vaste plekken altijd al te vinden was rondom de oogsttijd. En vrijwilligers waren zo enthousiast en wilden de mensen zo graag laten meegenieten van ‘onze’ mooie omgeving dat de ideeën en uitwerking steeds mooier werden.