Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Westerhof Dalfsen

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Versterken hof sfeer, opheffen wateroverlast, vergroten biodiversiteit, duurzaamheid en kind vriendelijkheid. Dit willen wij uitvoeren door onderstaande maatregelen:
• Het regenwater dat op de straat valt afkoppelen van het riool. Dit water kan via een waterspeeltuin naar een naast de hof gelegen droogstaande oude Vechtarm afgevoerd worden en daar in de grond infiltreren. Kinderen worden hiermee bewust dat regenwater invloed heeft op onze leefomgeving.
• Boomwortels drukken straat omhoog. Door de bestrating bij de boomspiegels te verwijderen en deze aan te planten met bloemrijke planten, vergroot dit de biodiversiteit en vermindert het de snelheid van auto’s. Ook kan hier regenwater infiltreren.
• Vervangen bestrating door geveltuinen en gevel moestuintjes langs muren en schuttingen. Met bloemrijke bloemen of seizoen groentes. Ook kan hier regenwater infiltreren.
• Vervangen straatlantaarns door energiezuinige (LED) lampen. Verplaatsen drie straatlantaarns voor betere oriëntering in drie donkere steegjes.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Mobiliteit en verkeersveiligheid Wonen
Laatst bewerkt op: 19-03-2019

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald