Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

“Wandelen en af en toe verwonderd stilstaan!”
Herfstwandeling:

{{ activeItem }}

Herfstwandeling:

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Herfstwandeling van 5, 10 en 15 km rond Beuningen.
Ieder jaar in oktober wordt de jaarlijkse oogstdankdag gevierd in Beuningen (OV). Dankzij de 'Samen voor Elkaar regeling' is er iets nieuws bedacht. Er werd een creatieve wandeling uitgezet waarbij de wandelaars konden genieten van prachtige bloemstukken gemaakt met oogstproducten. Deze waren te bewonderen in de plaatselijke kerk alsmede onderweg tijdens de routes.
Daarnaast konden de wandelaars tijdens de route oogstwerktuigen als ook bezienswaardigheden, zoals een “tuffelkelder” bezichtigen. Verder liepen de routes langs de mooiste plekjes van Beuningen en omgeving, de 5 km route loopt langs het pad bij de Dinkel en de Mauritsbrug.
De routes van 10 en 15 km leiden onder andere, over de Austiberg, het Hakenberg en eveneens over het schitterde pad langs de Dinkel, tussen Beuningerveldweg en Oude Dijk.

Tientallen vrijwilligers hebben dit samen met de initiatiefgroep mogelijk gemaakt.Downloads

Natuur Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 10-03-2019

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Het doel was verbinden! We wilden nog meer mensen laten genieten van de mooie oogstversiering die op diverse vaste plekken altijd al te vinden was rondom de oogsttijd. En vrijwilligers waren zo enthousiast en wilden de mensen zo graag laten meegenieten van ‘onze’ mooie omgeving dat de ideeën en uitwerking steeds mooier werden.

    Heel veel mensen, jong en oud, hebben zich deze dag vrijwillig ingezet. Voor een kop koffie van de dames van ZIJ Aktief en iets lekkers in de ochtend. Een bezoekje aan de kerk die ook prachtig versierd was door de werkgroep Versiering van de kerk. En onderweg de verrassende doorkijkjes met spreuken waardoor mensen geïnspireerd werden. Men kon een korte en een lange wandeling maken.