Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Wat is jouw verhaal? Op zoek naar de verhalen van Overijssel

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op donderdag 28 maart, tijdens de Landelijke Boekenweek, wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten ̶ waaronder Özcan Akyol, Annejet van der Zijl en Toon Tellegen ̶ reizen af naar Odeon, Zwolle voor interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten. Daarnaast kan ook jij op het podium staan met een typische anekdote over de provincie.

Of je nou uit Kerkrade of Den Helder komt, sterke verhalen hoor je overal. Iedere streek heeft eigen verhalen, ook Overijssel. Overijssel Verwoord, de organisator van het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal, daagt iedereen uit zijn of haar eigen, typisch Overijsselse, anekdote op het podium te komen vertellen. Dus heb jij een legendarische avond beleeft in Deventer of een paradijsvogel ontmoet in Hellendoorn? Geef je dan op via tom@denieuweoost.nl, door je anekdote in twee zinnen naar hem te mailen. De organisatie maakt een selectie uit de aanmeldingen. De geselecteerde verhalenvertellers krijgen een vrijkaartje voor het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal en mogen hun verhaal op het podium vertellen.

Verhalen van Overijssel is een programma-onderdeel van het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal. De presentatie van dit programma ligt in handen van Jack Weijkamp, verhalenverteller bij Firma Weijland. Tussen de anekdotes door leest hij voor uit zijn verzameling Verdrietige verhalen uit een middelgrote stad.

GROOT OVERIJSSELS BOEKEN & VERHALENBAL
Datum: donderdag 28 maart 2019
Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
Aanvang: 20.00u
Entree: € 17,50 / € 15 (bibliotheekpas) / € 10 (student/CJP)
Meer info en kaartverkoop: www.overijsselverwoord.nl

Over Overijssel Verwoord
Overijssel Verwoord is een groots provinciebreed programma met evenementen voor lezers en schrijvers. In heel de provincie wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, verhalenwedstrijden en evenementen.Downloads

Kunst en Cultuur JIJ Vertelt
Laatst bewerkt op: 04-03-2019