Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Samen voor elkaar
Samen actief voor de belevenistafel

{{ activeItem }}

Samen actief voor de belevenistafel

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Onze moeder heeft jarenlang op verschillende verpleeghuizen gewoond. De laatste jaren van haar leven op Krönnenzommer in Hellendoorn. Helaas is ze in de zomer van 2017 overleden. Ze is al die jaren heel goed verzorgd en daar zijn we erg dankbaar voor. Graag wilden wij iets doen voor de huidige en toekomstige groep bewoners van de afdeling Psychogeriatrie (PG).

Wat gaan we doen?
Uit gesprekken met zorgverleners en vrijwilligers, locatie Krönnenzommer, ontstond het idee voor een belevenistafel. De belevenistafel is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die overal inzetbaar is in verschillende ruimtes. Het belangrijkste kenmerk van de belevenistafel is dat mensen samen aan tafel zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren. Afhankelijk van de opbrengst van onze actie hopen we ook een tafel aan te kunnen schaffen speciaal voor mensen op bed. De belevenistafel biedt bewoners ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen. De tafel is geschikt voor mensen met verschillende gradaties van dementie.

Voor wie doen we het?
De belevenistafel is bedoeld voor de huidige en toekomstige bewoners van Krönnenzommer die op een afdeling pg zitten.

Uit gesprekken met zorgverleners en vrijwilligers, ontstond het idee voor een belevenistafel. De belevenistafel is een interactieve, verplaatsbare en rolstoelvriendelijke tafel die overal inzetbaar is in verschillende ruimtes. Het belangrijkste kenmerk van de belevenistafel is dat mensen samen aan tafel zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren. Afhankelijk van de opbrengst van de actie hopen de zussen ook een tafel aan te kunnen schaffen speciaal voor mensen op bed. De belevenistafel biedt bewoners ontspanning, beweging, beleving en stimulering van het geheugen. De tafel is geschikt voor mensen met verschillende gradaties van dementie.Downloads

Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid
Laatst bewerkt op: 25-02-2019

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Versterken levenskwaliteit & uitbreiden dagbesteding dementerende ouderen

    Doel is dubbel en dwars bereikt. Niet 1 maar 2 tafels kunnen overhandigen aan de cliënten.