Start initiatief

Dinsdag 19 maart, vanaf 20.00 uur, Deventer Schouwburg Kijk live: Het slotdebat van de Provinciale Statenverkiezingen


Het slotdebat in de Deventer Schouwburg met de Overijsselse lijsttrekkers gaat vanavond alsnog door. Dat hebben de fracties, Commissaris van de Koning Andries Heidema en RTV Oost samen besloten.

Het debat zou eigenlijk gisteravond al worden gehouden, maar wegens de aanslag in Utrecht is besloten die af te gelasten. Alle betrokken partijen kwamen tot de conclusie dat gisteren niet het juiste moment was.

'Toon aanpassen'

"Alle partijen zijn tot de conclusie gekomen dat vanavond het debat alsnog door kan gaan", legt hoofdredacteur Henk Jan Karsten uit. "De toon in het debat zullen we aanpassen."

Ook besloten de partijen gisteren om de campagne te staken. De partijen hebben vanmorgen laten weten dat de campagne 'op aangepaste toon' wordt hervat. 


Weet je al wat je gaat stemmen? Op woensdag 20 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen. Jij mag dan bepalen welke politieke partijen het in Overijssel voor het zeggen krijgen. RTV Oost houdt op maandag 18 maart een slotdebat met alle lijsttrekkers om je een handje te helpen bij het maken van je keuze. Het slotdebat vindt plaats in de Deventer Schouwburg en wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden, hier op JIJ&Overijssel, op TV Oost en de website van RTV Oost. 

Praat live mee

Hoe doen de lijsttrekkers het tijdens de debatten? Over welke onderwerpen moeten de politici met elkaar in debat gaan? Jij kunt je mening geven en rechtstreeks invloed uitoefenen via de tool Mentimeter. Dat kan als je in de zaal zit, maar ook thuis op de bank. Tijdens het slotdebat zie je hoe het werkt en kun je direct meedoen op je mobiel of tablet.

Officiële startschot

Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft op 6 februari het officiële startschot voor de campagne gegeven voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de oude Statenzaal in Zwolle. RTV Oost en de provincie Overijssel organiseerden tijdens deze bijeenkomst het eerste lijsttrekkersdebat, dat live te volgen was op TV Oost en via de livestream. Kijk dit debat terug:

Het openingsdebat stond in het teken van “Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel”, het project waarin de afgelopen maanden de mening van duizenden Overijsselaars zijn gepeild op provinciale thema’s als verkeer & mobiliteit, duurzame energie, cultuur en platteland. Het debat werd geleid door Simon Dirk Terpstra en Boudewijn Koops.Downloads

Video Evenementen Democratie en vernieuwing
Laatst bewerkt op: 14-03-2019

Start aangesloten beweging

Initiatief

Aangesloten bewegingen

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-08-2019 0:23

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief