Start initiatief

Keten van Eten van morgen Programma van die dag

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het Keten van Eten van morgen-event, onder leiding van dagvoorzitter Harm Edens, staat in het teken van inspireren, ontmoeten en vooral doen! Je gaat gegarandeerd met nieuwe ideeën en nieuwe contacten naar huis. We eindigen de middag met een heerlijke proeverij uit de regio. Bekijk hier het programma:

13.30 uur
Inloop

14.00 uur
Welkom door dagvoorzitter Harm Edens

14.05 uur
Keten van Eten- visie, gedeputeerde Hester Maij.
De productie en verwerking van ons voedsel moet duurzamer. Dit vraagt een andere aanpak en een andere visie van de overheid. Van landbouwvisie naar een voedselvisie, een ‘keten van eten’ visie.

14.20 uur
Drie ondernemers gaan in gesprek over hun initiatief en uitdaging in de keten van eten.

14.50 uur
Keynote: Idealen als motor voor ondernemerschap en verduurzaming, Prof. dr. ir. Louise O. Fresco.
Fresco is voorzitter raad van bestuur Wageningen University & Research en schrijfster. We gaan in gesprek over idealen als motor voor ondernemerschap, samenwerking in de keten en de voedselproductie van de toekomst. In een collegetour setting kun je jouw vragen stellen.

15.20 uur
Koffie

15.30 uur
Workshop rondes
In twee rondes worden de volgende ontmoetingen georganiseerd:

1e ronde van 15.30-16.00 uur
2e ronde van 16.10-16.40 uur

A. Ecologie of Technologie: Joris Lohman en Hidde Boersma over de ogenschijnlijke tegenstelling tussen ecologie en technologie. Hoe brengen we die samen?

B. De Groene Eiwitversneller: hoe ondernemers met elkaar samenwerken om nieuwe productmarktcombinaties te introduceren. Met medewerking van Bobeldijk Food Group, Duplaco en het Veldboneninitiatief.

C. Pioniers uit het Oosten: Op zoek naar het onderscheidend vermogen en de oorspronkelijkheid van kaas. Over wat de Pioniers uit het Oosten drijft en wat hen echt onderscheidend maakt. De zoektocht naar onderscheidend vermogen met Felix Wilbrink, Klaas Hokse, Andra Westerhoff.

D. Klimaatneutraal koken en eten ‘Eten verbindt’: aan de slag en in gesprek met Nadia Zerouali.

E. Boeren met natuur: over de verbinding tussen agrarische productie en natuur, biodiversiteit en landschap. Met medewerking van Jan Broenink en Willem Rienks van Land van Waarde.

F. Voedsel op Mars: Angelo Vermeulen heeft in opdracht van de NASA een marsreis-simulatie geleid over voedselproductie en -consumptie. Waar moet voedsel aan voldoen? Hoe is de interactie tussen mens en voedsel? Welke inspiratie en nieuwe ideeën komen daaruit voort? Bekijk het laatste nieuws: op AD.nl en op Facebook.

G. De regionale keten: In 2016 is Food Connect gestart met het maaltijdconcept “Kook jij of kook ik”. Bij de ontwikkeling is er een nauwe samenwerking met boeren en producenten opgezet en is gebouwd aan een regionale keten. Dat vergt het nodige van alle betrokken partijen in deze keten. Waar staan we nu? En wat is de impact van al deze veranderingen op de regionale keten? U wordt door Rogier Terhalle van Food Connect en Gerry Hemink van Innofood meegenomen in het proces van ontwerp, bouw en verbouw van de regionale keten.

H. Leven in de brouwerij: een workshop/excursie over innovatie in bier. Hoe werkt dat met smaak, geur en kleur. Met medewerking van proefbrouwmeester Marc Janssen.

I. Duurzaam ondernemen bij Grolsch: een workshop/excursie over verpakkingen (Kornuit krat) over reststromen en duurzame energie. Met medewerking van Grolsch.

17.00 uur
Proeverij uit de regio
Ontmoet nieuwe mensen, nieuwe werelden onder het genot van lekker eten uit de regio.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Evenementen
Laatst bewerkt op: 08-02-2019

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 17-11-2019 0:33

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Commentaar lijst

Edwin 18-02-2019 8:56

Wat is de volgende stap? Komt er een vervolg

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief