Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Wat geeft jou kracht? Fotoproject Eigen Kracht voor jonge mantelzorgers

Wat troost je als je verdrietig bent? Waarvan word je heel erg blij? Waar ben je heel goed in? Of heb je misschien iets heel moois dat je gekregen hebt van iemand waar je veel van houdt? Wat kracht geeft is voor iedereen anders en dat maakt het juist zo mooi. Als je weet waar je eigen kracht ligt, sta je sterk in het leven en kan je die kracht ook oproepen als het minder goed met je gaat.

Dit waren de uitgangspunten van het fotoproject Eigen Kracht dat Carinova Mantelzorg Ondersteuning, K&E Advies en fotograaf Sterre Delemarre organiseerden voor jonge mantelzorgers (in de leeftijd van 6 tot 16 jaar) in de gemeenten Deventer, Raalte, Ommen, Hardenberg en Staphorst.

In het filmpje vertellen jonge mantelzorgers wat het voor hen betekent om mantelzorger te zijn. Ondertussen kan je kijken naar de prachtige foto's die de kinderen en jongeren maakten.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien in een zorgsituatie. Zij zorgen voor, maken zich zorgen over of moeten rekening houden met een ziek of beperkt gezinslid. Denk hierbij aan ouders, broertjes en zusjes en af en toe opa of oma. Deze zorgen hebben zij langere tijd achter elkaar, meerdere uren per week. In deze situaties moeten zij soms veel in het huishouden doen of krijgen zij minder aandacht. Hier hebben zij vaak veel last van.

Met dit project willen wij jonge mantelzorgers laten ervaren waar hun eigen kracht zit en willen wij deze kinderen en jongeren nu eens zelf in het zonnetje zetten. Zij namen allemaal iets mee naar de fotografieworkshop dat henzelf in het dagelijks leven kracht geeft en zetten dit op de foto. Fotograaf Sterre Delemarre leerde hen de kneepjes van het vak. Met als resultaat een prachtige expositie die we feestelijk openden samen met de kinderen en hun ouders.

Dit project werd mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en VSB-Fonds.Downloads

Video Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur
Laatst bewerkt op: 16-01-2019

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Jonge mantelzorgers laten ontdekken waar hun eigen kracht ligt

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Jonge mantelzorgers in het zonnetje zetten