Start initiatief

Kleinste straat van Assendorp, jij bent mijn! Groen past in ons Rozenstraatje...

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

De Rozenstraat, de kleinste straat van Assendorp, in Zwolle met bijzondere en gezellige bewoners heeft bijna alles qua sfeer en sociale cohesie, het enige wat ontbreekt is groen, wateropvang en een plek om samen te komen. We wonen nu in twintig kleine huisjes vooral tussen de stenen. Daarom willen we graag meer ruimte voor groen en gezelligheid.

Afgelopen zomer is het erg warm geworden in onze straat en de kleine tuintjes achter de huizen. Groen werkt goed tegen deze zomerhitte en daarom willen we dat graag toevoegen. Daarnaast loopt, als het regent, al het water gelijk het riool in, we willen het regenwater graag op een slimme manier behouden en afvoeren.

Als bewoners ontmoeten we elkaar nu al regelmatig, we helpen elkaar en zorgen voor elkaars huisdieren. De meeste huizen hebben geen achterom en een kleine tuin en daarom staan de fietsen en de auto's voor de huizen en in de straat. Een druk en vol straatje!

Met een nieuwe inrichting van ons straatje willen we graag meerdere dingen realiseren. Ten eerste onze naam als Rozenstraat eer aan doen en rozenranden langs de huizen creëren, een unieke verzameling van soorten rozen en diverse kleuren. Vervolgens waar mogelijk nieuwe geveltuintjes met regentonnen organiseren om water op te vangen. Daarnaast de parkeerautomaat verplaatsen om ruimte te maken voor een stevige fietsenstalling met een groen dak waaraan een gezamenlijke picknickplek vast zit. Dan kunnen we samen in de schaduw zitten als het heet is in de tuintjes. Tenslotte de muren laten begroeien doormiddel van verticale tuinen, gevelslingers en de boomspiegels voorzien van bij en vlinder vriendelijke vaste planten.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid Wonen
Laatst bewerkt op: 30-12-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Sociale verbinding, vergroening, biodiversiteit en tegen hittestress

    We doen nu kleine initiatieven, maar met extra geld zouden we veel kunnen bereiken

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 18-07-2019 15:35

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Commentaar lijst

30-12-2018 20:37

Met wat hulp van experts kunnen we er wat moois van maken! En met al die platte daken zouden we toch ook iets mee kunnen doen? :

Commentaar lijst

Kees 30-12-2018 20:25

Super initiatief!

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief