Start initiatief

Festival GOED=DOEN

“Samen bijdragen aan een betere wereld voor iedereen. Wat zijn jouw wensen en hoe kunnen we er samen voor zorgen? Op 16 December willen wij graag met oplossingen komen voor de huidige klimaat problemen.”

Danya Weevers(24) ook wel bekend in hengelo als duurzame mode ontwerpster vond dat er drastische maatregelen getroffen moest worden op het gebied van duurzaamheid, maar ze werd helaas altijd met de neus op de feiten gedrukt. Duurzaamheid is misschien wel vanzelfsprekend voor mij, maar als andere mensen er niet van op de hoogte zijn of simpelweg alleen het probleem kennen, maar niet de oplossing kan je het ze ook niet kwalijk nemen. Danya heeft in samenwerking met Stichting Groener Hengelo het project GOED=DOEN Festival te weten realiseren. Stichting In Wording verzorgt de geweldige locatie, namelijk de Oude Watertoren in Hengelo. "Het is heerlijk om de passie en drive van iedereen te voelen", Aldus Danya Weevers

Ons doel is om met het GOED=DOEN Festival bewustwording te creëren op het gebied van duurzaamheid en een schoner milieu. Eerlijke handel komt langzaam op gang. Ook in Hengelo, maar ze kan wel een extra zetje gebruiken. Het is belangrijk dat de consument kan zien dat het anders kan, dat het niet ten nadelen van hen hoeft te zijn en met een eenvoudige handeling het milieu minder wordt belast. Juist rondom Kerstmis is het zeer belangrijk, omdat de consumptie dan aanzienlijk groot is. De milieubelasting evenzo. Vandaar dat wij een festival willen organiseren die geheel in het teken staat van circulair denken en handelen. Tijdens deze dag willen wij dat op een educatieve, inspirerende en motiverende sfeer bereiken.

Tijdens deze dag willen wij dat op een educatieve, inspirerende en motiverende sfeer bereiken. Door onder andere inspirerende sprekers zoals Maurice Beijk-Rentmeester2015 & Roosmarie Ruigrok-Fashionrevolution NL. Daarnaast willen wij graag op een creatieve manier laten zien hoe kinderen kunnen knutselen met rest afval en is er een kledingruilbeurs om ervoor te zorgen dat de kleding circulair blijft en nieuw niet altijd beter hoeft te zijn. Ook worden er short-movies vertoont, mensen worden er geïnterviewd en uiteraard kan je ook heerlijk vegetarisch leren eten tijdens het genot van heerlijke muziek.

Dus kortom laat je inspireren tijdens deze dag op 16 December 2018 van 13:00-19:00 in de Oude Watertoren in Hengelo.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 02-12-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 20-05-2019 6:29

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief