Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Van Lente Systeemintegratie B.V. Cor de Best

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Cor de Best: “We maken fouten, maar fouten mogen er zijn, daar leren we van.”

Waarom en/of sinds wanneer pas je Sociale Innovatie toe?

Mijn eerste werkervaring in de negentiger jaren was bij het bedrijf BSO dat opgericht en geleid werd door Eckart Wintzen. Dit bedrijf was opgedeeld in zogenaamde cellen waarbij een cel een vestiging was van tussen de 50 en 70 collega’s. Mocht een cel groter worden dan deze omvang dan werd een cel afgesplitst en werd er een nieuwe cel gecreëerd (celdeling). Dit was in het toenmalige tijdsbeeld een redelijk revolutionair model. De voornaamste filosofie achter dit model is dat mensen die gezamenlijk rondom een thema georganiseerd zijn een verregaande vorm van verantwoordelijkheid tonen op het moment dat je ze die verantwoordelijkheid en vertrouwen ook echt geeft en je elkaar ook echt kent. Korte lijntjes, eigen ondernemerschap, betrokkenheid en autonomie zijn termen die daarbij van toepassing zijn. Toen ik bij Van Lente Systeemintegratie B.V. begon te werken in 2003 ‘wist ik niet beter’ dan dat dit hét model was hoe een organisatie het beste functioneert. Dit was immers mijn referentiekader waarbij ik BSO van 200 naar 2500 collega’s had zien groeien en ook een omgeving waarbij ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen. En als je zo opgevoed bent dan is het bijna logisch dat we ook Van Lente Systeemintegratie B.V. steeds meer naar dit model hebben gevormd. De mens staat hierbij steeds centraal. Ouder of jonger, ervaren of minder ervaren. Onze mensen kunnen zich zo maximaal ontwikkelen, benutten talenten en lossen uitdagingen op, dit maakt ons erg slagvaardig.

Wat houdt Sociale innovatie in bij jouw bedrijf, wat doe je ‘anders’?

Ons model wordt gekenmerkt door zelfsturende klantenteams en we hebben ‘daarboven’ nadrukkelijk geen MT. Kennis komt net zo goed van onderaf uit de organisatie en ons motto “Samen Denken, Samen Doen” wordt actief gebruikt. Wij spreken daardoor niet over klanten, maar we hebben relaties, duurzame relaties! En we maken fouten, maar fouten mogen er zijn, daar leren we van. Het werven van nieuwe collega’s doen we bijvoorbeeld ook anders. Het team met een vacature geeft zelf aan wat de vraag is, het team selecteert en richt de vacature zelf in. Werving en selectiebureaus hebben we daardoor niet nodig (zelfs niet in deze tijd), ons eigen personeel zijn onze recruiters én met succes! Daarnaast leiden we met de Van Lente Academie eigen mensen op waarbij we een brug hebben geslagen tussen bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en fabrikanten. Op deze wijze geven we specialistische kennis door en zorgen we voor ‘een levenlang leren’.

Wat bereik je ermee, wat is het resultaat?

Enorm plezier, passie en gepaste trots in ons bedrijf. Een prachtige mix van ervaren krachten en jong talent. Collega’s die in de dagelijkse praktijk met elkaar ervaren dat er niet één weg is maar een veelvoud aan wegen die moeten passen bij een specifieke situatie. Als relatief kleine speler hebben we grote gerenommeerde klanten die ons ook als het ware dwingen om op een hoog professioneel niveau ons werk te doen. En passend bij onze cultuur vinden we dat bijna vanzelfsprekend en houden we onze kennis en kunde eerder klein dan dat we het van de daken schreeuwen. En door de onze manier van sociale innovatie blijven we een toonaangevende speler op het gebied van Technische Automatisering, Technische Installaties en Technisch Beheer in de industrie en de complexe gebouw gebonden installaties. Ook de komende 85 jaar!Downloads

Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 28-11-2018