Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Wat wil jij leren? Taalpunt/Taalcafé Hof van Twente

Het Taalcafé is er voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken en vindt twee keer per week plaats in de bibliotheek in Goor. Het Taalcafé is geopend op maandag van 13.30-15.30 uur en op donderdagmorgen van 10.00-12.00 uur. Elke week behandelen de vrijwilligers samen met de taalvragers een thema, zoals de dokter, de herfst of gezonde voeding. De groepssamenstelling varieert, maar bestaat per keer uit zo’n 10 mensen met allerlei nationaliteiten. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Taalondersteuning via het Taalpunt gebeurt één-op-één. bij het Taalpunt koppelen we een taalvrager aan een passende taalvrijwilliger. In de bibliotheek in Goor werken beiden vervolgens ongeveer 1 jaar aan het behalen van doelen die de taalvrager zichzelf heeft gesteld. Voorbeelden van doelen zijn: hulp bij het lesmateriaal van het ROC (inburgering), het zelf invullen van een formulier of het voorlezen van je (klein)kind. Ook hier is sprake van deelnemers met een gevarieerde taalachtergrond. Aanmelden kan bij Mayke Zwierink (mayke@salut-welzijn.nl) en deelname is gratis.

Taalondersteuning kan ook in de andere kernen van de Hof van Twente. In 2019 wordt er ook een Taalcafé gestart in Delden. Deelnemers zijn van harte welkom. Meer informatie? Bel Salut: 0547-260053.Downloads

Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 30-11-2018

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Inwoners van de Hof van Twente op een laagdrempelige manier helpen bij het beter leren spreken, lezen en schrijven.