Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Provincie vol verhalen Overijssel Verwoord

Overijssel is vanaf augustus 2018 vol van verhalen, taal en poëzie. Onder de noemer Overijssel Verwoord bruist de hele provincie tot en met maart 2019 van de literaire activiteiten. Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, een dichtersgilde en literaire evenementen.

Voor lezers en schrijvers van alle leeftijden
Overijssel Verwoord is er voor lezers en schrijvers (in spe) van jong tot oud uit de hele provincie. Zo schrijven ouderen in verzorgingshuizen korte verhalen gebaseerd op hun herinneringen tijdens het project Het Verhalenhuis. Middelbare scholieren gaan onder de noemer Lezen met de Sterren collectief aan de slag met het lezen en bespreken van een boek. Verder is er een leesclub en zijn er schrijfwedstrijden waar iedereen aan mee kan doen.

Een nieuw fenomeen in de Provincie Overijssel is het Dichtersgilde: een groep jonge, talentvolle dichters die gezamenlijk als literaire ambassadeur van de Provincie optreden. De leden van de Dichtersgilde worden op 4 augustus tijdens Het Tuinfeest te Deventer gepresenteerd: https://www.overijsselverwoord.nl/dichtersgilde-overijssel/

Op 28 maart 2019, tijdens de Landelijke Boekenweek, sluiten we af met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal in Hedon, Zwolle. Een bruisende festivalavond met interviews, voordrachten, performances, boekpresentaties, prijsuitreikingen, verrassingen en een goed feestje.

En er is nog veel meer te beleven! Neem een kijkje op deze site of volg ons via Facebook: https://www.facebook.com/OverijsselVerwoord/ of de website: https://www.overijsselverwoord.nl/Downloads

Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 15-11-2018