Start initiatief

Samenleven als alternatief van "alleen leven" Vooruit wonen in de 21e eeuw

De samenleving is als gevolg van de welvaart, het marktdenken, het onafhankelijkheidsstreven en het individualisme een behoorlijke alleenleving geworden. Eenzaamheid, verspilling, niet meer weten hoe je samenleeft, er zijn genoeg gevolgen te noemen.
Wat zou het mooi zijn als we een woonvorm kunnen creëren waar de volgende aspecten een plek in krijgen: duurzaamheid, energie neutraal, delen, gemeenschap, samenleven met genoeg eigen ruimte.

De locatie waar het om gaat is de Levensboomlocatie. Wat zou het mooi zijn als deze naam blijvend verbonden blijft met deze plek. Ik ben van mening dat dit idee ervoor zorgt dat er op deze locatie veel bijzondere vruchten geplukt kunnen worden.

Spannende is natuurlijk de balans tussen samen en individueel. Wat wordt gedeeld en wat heb ik zelf?
Ik denk aan het samen delen van tuin, garage, auto, fietsen, gereedschap en apparaten, hobbyruimtes, repair-café, speelplek, een gemeenschapsruimte, eventueel een keuken, ..
Privé is je eigen woonvertrek, badkamer, slaapkamer, keuken

Als het gaat om het spelen van kinderen kan er gezamenlijk een veel uitdagender speelruimte gecreëerd worden, dan wanneer je dat alleen zou moeten doen. Een speelplaats die kinderen vooral uitnodigt om buiten bezig te zijn, maar ook om gemakkelijker te delen in de hobby's van andere omwonenden. Als het hekwerk naar het naastgelegen park doorbroken wordt, ontstaat er een prachtige ruimte. Ook het park krijgt hiermee een ander aanzien.

Als idee wat hierop lijkt heb ik een foto van Samenhuizen geplaatst zoals dat in Vlaanderen wordt beoefend.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur Innovatie en technologie Wonen
Laatst bewerkt op: 13-11-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Samenleven wordt opnieuw uitgevonden (in heel veel facetten)

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Energie neutraal wonen wordt op de kaart gezet

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 26-06-2019 8:31

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief