Start initiatief

Begeleid wonen voor verschillende doelgroepen in de samenleving

Christelijke zorgboerderij Elah wil appartementen neerzetten en daarbij een plek creëren voor verschillende doelgroepen, namelijk: mensen met psychiatrische problematieken, licht verstandelijke beperking, ex-verslaafden, mensen die niet goed voor zichzelf zorgen en één oudergezinnen. Het is voor mensen die niet in staat zijn volledig zelfstandig te kunnen wonen, maar met de hulp van professionals begeleid kunnen wonen. Het wonen in een woonwijk bevorderd het herstel en zorgt dat deze doelgroepen sneller zelfstandig kunnen functioneren in de huidige samenleving.

Wij willen deze doelgroepen helpen bij vaardigheden en persoonlijke problematieken waar ze nog begeleiding in nodig hebben. Dat kan zijn in dagstructuur, zinvolle dagbesteding, huishoudelijke werkzaamheden, administratie, sociaal netwerk, persoonlijke verzorging, ondersteunende gesprekken, leren omgaan met problematieken, etc.

Het doel is dat ze uiteindelijk zelf in staat zijn de vaardigheden te beheersen en leren omgaan met de problematieken zodat ze uiteindelijk zelfstandig in de maatschappij kunnen functioneren.Downloads

Zorg, burenhulp en veiligheid
Laatst bewerkt op: 01-11-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 18-11-2018 8:38

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief