Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Cultuurcongres Overijssel 2018 Grensverkenningen

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Tussen 11.30 en 13.45 uur kun je lunchen, maar ook gewoon naar interviews/sprekers en workshops. Even de geest op een andere manier laten waaien kan ook!

Culturele Apotheek, Zandstorm en KIDS

Culturele Apotheek, Zandstorm en KIDS

In Fooddock kun je in dat tijdvak doorlopend terecht bij:

Boeken op recept

Last van keuzestress? Overprikkeling? Een acute herfstdip? Angst om grenzen te overschrijden? Of weet je gewoon niet welk boek je nu eens zult gaan lezen? De Culturele Apotheek weet het juiste medicijn! Kom tijdens het Cultuurcongres naar het inloopspreekuur voor een kort doch indringend consult en stort je hart uit. Dan ontvang je een boekenrecept op maat, inclusief de juiste dosering en de eventuele bijwerkingen.

Zandstorm

Op een andere manier communiceren en denken? Gebruik beelden en symbolen! Dat kan met Zandstorm van Blauwprint/Kim Merema. In Fooddock staan tijdens de lunch eenpersoons-zandbakken en heel veel kleine (speel)objecten klaar. Aan de hand van korte opdrachten ga je aan de slag met verschillende grensverleggende kwesties. Schuif aan en krijg nieuwe energie!

Onzichtbare Carrousel

Er staat een loket waar je een kaartje kunt kopen maar waar is de carrousel zelf? Doe je VR-bril op, stap in, en creëer 'm met je eigen fantasie! De installatie laat je ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. Veel Nederlanders (publiek, bezoekers!) hebben hier dagelijks mee te maken. De carrousel is gemaakt door 5D. Zij maken Toegankelijk Theater: voor en door mensen met en zonder beperking. De 5D-producties en -installaties stonden al op festivals als Oerol en de Parade. 5D adviseert instellingen ook over inclusiviteit.

Op de koffie bij Hester

Van 11.45 tot 12.15 uur is er de mogelijkheid om met gedeputeerde Hester Maij onder het genot van een kopje koffie informeel bij te praten. Wil je een vraag stellen of kort iets bespreken? Mail dan uiterlijk maandag 12 november je naam & vraag/insteek naar cultuur@overijssel.nl. Bij aankomst op 16 november hoor je de indeling.

Daarnaast is er van 12.30-13.45 uur in een vrachtwagentrailer een bijzondere (jongeren)voorstelling – of eigenlijk: een do-it-yourself ontdekkingsreis – te zien van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool (max. 55 bezoekers / haal bij aankomst je sticker-ticket):

KIDS

Raf, Blondie, Vanessa en Tank hangen elke dag op een bankje in het park. Hun ouders zijn er niet en aan school heb je sowieso niks. Ze hebben zwaar het gevoel dat ze helemaal alleen zijn at the end of the fucking world. Dat vraagt om grootse en spannende experimenten. Maar kun je nog wel stoppen als je eigenlijk te ver bent gegaan? KIDS is een voorstelling over het opzoeken van grenzen. Waar ligt voor jou de grens? En wat gebeurt er als jijzelf of iemand anders over die grens heengaat?

Tijdens de borrel is er fijne muziek:

The Charles Darwin Selection

Deze driemansformatie bestaat uit Anne-Linde van de Veen (o.a. contrabas, zang, gitaar), Manus Horst (o.a. zang, trombone, trompet) en Ludo Klink (o.a. zang, gitaar, dobro, ukelele). De band speelt ouderwets goed en geheel akoestisch, waarbij door de muzikanten bijna voortdurend van instrument wordt gewisseld. Western swing, gypsy jazz, country, een vleugje blues, bluegrass, en Hawaiian music en daar weer een mix van omschrijft de muziek het beste. The Charles Darwin Selection speelde onlangs op het MOUTbier festival, KRANGfestival, Whisky & Music festival in Metropool en Cross Border Craft Fest in Enschede. De band won de Gouden Pet 2018 (juryprijs), groot straatmuzikantenconcours in Leiden.Downloads

Energie Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 21-11-2018