Start initiatief

Cultuurcongres Overijssel 2018 Sprekers en workshops

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Met het thema ‘grenzen’ kun je alle kanten op. In (interactieve) lezingen en workshops gaan specialisten in op een deelgebied.

Beer Boneschansker - Lezing 'Inclusiviteit'
Beer Boneschansker is artistiek leider bij 5D, een stichting die zich inzet voor een betere positie van mensen met een handicap in de podiumkunsten. 5D maakt voorstellingen en theatrale installaties, biedt jongeren met een handicap leerwerkplekken en adviseert theaters en festivals over toegankelijkheid. Tijdens het Cultuurcongres vertelt Beer over hoe cultuur de beste manier is om tot inclusie te komen. Hij schetst de huidige problematiek en het ontbreken van mensen met een handicap in de podiumkunsten. Hij geeft tips over hoe je er voor kunt zorgen dat cultuurorganisaties volwaardig werk creëren voor mensen met een handicap.

Maya Lievegoed - Lezing & workshops ‘Op zoek naar niet-herkende kennis’
Maya Lievegoed introduceerde vijf jaar geleden 'TINO' in Nederland. Een innovatiemethode waarmee je praktische informatie benut die onbewust bij mensen aanwezig is. Maya leidde TINO-onderzoeken voor o.a. Gemeente Utrecht, VSBfonds en kunst- en cultuurcentrum Rozet. Ook leidt zij de eerste Old-School van Nederland, waar deelnemers als 'kennisdetectives' de levensverhalen van zorgvragers reconstrueren. Maya presenteerde eerder bij o.a. TEDx en NRClive. In haar presentatie beschrijft ze wat de kernelementen van de methode zijn en hoe je ‘m kunt toepassen in het culturele domein. In de interactieve vervolgsessie (met een kleine groep) daagt ze je uit om zelf op zoek te gaan naar niet-herkende kennis.

Yulia Dudnik – Workshop ‘Interculturele gevoeligheid’
De in Moskou geboren, van Franse en Oekraïense roots voorziene en 16 jaar geleden naar Nederland verhuisde Yulia Dudnik is – kunnen we wel stellen– ervaringsdeskundige interculturele communicatie. Yulia volgde het conservatorium in Enschede en geeft vandaag de dag niet alleen pianoles, maar doceert ook ‘Intercultural sensitivity’ aan Saxion Hogeschool. Tijdens het Cultuurcongres geeft ze 2x een workshop aan een kleine groep. Je wordt getest op je kennis van culturele gevoeligheden, hoort het een en ander over de theorie en gaat aan de slag. Heel geschikt voor iedereen die internationaal gaat werken of een breder publiek wil bereiken!

Omdenkclinic
Je persoonlijke grenzen over? Leer omdenken! Omdenken is denken in termen van mogelijkheden in plaats van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Tijdens een korte clinic van 40 minuten maak je kennis met het verschil tussen ja-maar-denken en ja-en-denken. Op humoristische wijze en in een wervelend tempo wordt onweerlegbaar duidelijk dat ja-en denken en omdenken nog knap lastig is. Op de één of andere manier kleuren we toch het liefst binnen de lijntjes. De clinic wordt gegeven door Pepijn Lagerwey en Joop Bonekamp.

Expeditie Havenkwartier
Ben je nieuwsgierig naar wat het Havenkwartier allemaal te bieden heeft? Spannende plekken bezoeken waar je anders niet komt? Ga samen met lokale gids Marije van der Sande op expeditie en dompel je onder in verleden, heden en toekomst van het Havenkwartier! Je krijgt een kijkje in de keuken van een gebied vol zelfbouwers, grensverleggende creatieven en makers die de cross-overs niet schuwen. Theatermaker Marije van der Sande is speler, oprichter en maker van het internationaal bekende TAMTAM objektentheater. De excursie wordt 3x gegeven en duurt een uur. Start en einde bij Fooddock.Downloads

Energie Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 15-10-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 23-10-2018 1:26

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief