Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Cultuurcongres Overijssel 2018 Interviews

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

In een soort mini-Zomergasten interviewt presentator/programmamaker André van der Zee tijdens Cultuurcongres Overijssel drie heel verschillende makers. Aan de hand van beelden en fragmenten vertellen deze ‘grensgasten’ over hun internationale ervaring en/of de cross-overs die zij maken.

Sibyl Heijnen, Laurens ten Den en Sjoerd Litjens

Sibyl Heijnen, Laurens ten Den en Sjoerd Litjens

Sibyl Heijnen is een beeldend kunstenaar, met Almelo als thuisbasis. Sibyl exposeert in meer dan 20 landen, waaronder in Japan. Ook het beroemde Metropolitan Museum of Art in New York bezit een van haar creaties. In haar werk (variërend van sieraden tot grote installaties) experimenteert ze met uiteenlopende materialen zoals dierenhuiden, kunstgras, (edel)metalen, textiel en rubber. Maar Sibyl overschrijdt niet alleen lands- en materiaalgrenzen. Ze werkt op dit moment aan een veelbelovend project met Stedelijk Museum Kampen, waarbij een cross-over tussen beeldende kunst en muziek wordt gemaakt en wordt gekeken wat er buiten de museummuren mogelijk is.
DOK H2O | 10.45-11.30 uur | max. 130 deelnemers

Sjoerd Litjens is initiatiefnemer en productieleider van ‘Iepen doar(p)’, een opvallend project binnen Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De in Zwolle wonende journalist bracht zijn jeugd door in Feanwâldsterwâl. In 2014 startte hij het ambitieuze community-project, waarbij hij de verhalen van alle huishoudens in het Friese dorp wilde vastleggen. Het leverde 129 audiovisuele portretten op die vanaf 12 februari 2018 op 129 achtereenvolgende werkdagen online werden gepubliceerd. Sjoerd werkte daarbij samen met een hecht groepje interviewers, fotografen en vormgevers. Het project werd (inter)nationaal opgepikt. Welke lessen zijn er geleerd? Hoe lastig is het als een project niet in een hokje past?
DOK H2O | 12.30-13.15 uur | max. 130 deelnemers

Laurens ten Den, key-note speaker tijdens Cultuurcongres Overijssel 2017, is een veelzijdige theatermaker, tafelheer en projectleider. Hij schreef, regisseerde en acteerde naast 2.500 scholenvoorstellingen o.a. in Van Jonge Leu en Oale Groond, Woodstock the Story, Van Katoen en Nu, de FC Twente Crisisrevue, Het Verzet Kraakt en het drietalige Shakespeare Schauspiel in Kloster Bentlage in Rheine. Zeer recent was hij actief als aanjager van openluchtvoorstelling ‘Stork!’. Ook maakte hij een tour door Duitsland. Laurens werkt veel met amateurs/vrijwilligers en steekt dus regelmatig de grens over naar onze Oosterburen. Hoe maak je succesvolle community-art? En welke rol speelt taal bij zijn werk?
DOK H2O | 13.45-14.30 uur | max. 130 deelnemersDownloads

Energie Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 07-11-2018