Start initiatief

Statushouders doen mee in Borne Kijk op Borne

In de afgelopen jaren is de stroom vluchtelingen richting Nederland behoorlijk toegenomen. Deze nieuwe mensen moeten allemaal actief deel gaan nemen aan de samenleving. Maar ook vluchtelingen die al langer in Nederland zijn, kunnen vaak nog extra steun gebruiken bij het vinden van hun weg in de maatschappij.
RTV Borne is de lokale omroep voor de gemeente Borne. Zij maakt radio en televisie voor de inwoners van Borne en is daarnaast zeer actief op internet en de sociale media. De lokale omroep werkt geheel met vrijwilligers, zo'n 30 in totaal. Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid ziet RTV Borne het als haar taak om bij te dragen aan de inburgering van vluchtelingen en een positieve beeldvorming, en het kweken van wederzijds begrip en respect tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Borne.

RTV Borne heeft samen met de andere lokale omroepen in Twente in 2012 het Regionaal Media Centrum Twente (RMC Twente) opgericht. Het RMC Twente is een koepelorganisatie die overal in Twente lokale omroepen en andere intiatieven ondersteunt bij de tot standkoming van een onafhankelijke nieuws- en informatievoorziening. Het RMC Twente ondersteunt de omroepen ook facilitair en personeel, met opleidingen en deskundige begeleiding en coaching. Bij dit project zal RTV Borne een beroep doen op de professionals van het RMC Twente. Het RMC Twente investeert mee in dit project vanwege het maatschappelijke karakter en de mogelijheid om bij gebleken succes op te schalen naar alle gemeenten in Twente.Downloads

Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur JIJ Vertelt
Laatst bewerkt op: 01-09-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Bij te dragen aan de inburgering van vluchtelingen en een positieve beeldvorming, en het kweken van wederzijds begrip en respect tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Borne.

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 20-05-2019 6:22

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief