Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Robbert Bonsink – Sportpark Marslanden en Margaretha Plantenga & Pauline Diender - Sportacrobatiek Zwolle Inspireren is… ‘Best practice ‘Over het muurtje’: Wat kun je leren van de sport

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De sportvereniging is van oudsher intern gericht. Steeds meer sportverenigingen bundelen krachten en organiseren activiteiten ten behoeve van maatschappelijke doeleinden. Van intern gericht naar de open club.

Hoe werkt de sport samen met o.a. zorg, cultuur, wijk? En wat kunnen andere verenigingen en maatschappelijke organisaties hier van leren?

In deze best practice komen Stichting Sportpark Marslanden en Sportacrobatiek Zwolle aan het woord. Sportpark Marslanden is een samenwerkingsverband van sportverenigingen die streeft naar het toegankelijk maken van sport- en beweegactiviteiten voor elke doelgroep. Daarnaast voert ze als open sportpark maatschappelijke en sociale projecten uit die raakvlakken hebben met andere domeinen. Sportacrobatiek Zwolle heeft onlangs de samenwerking gezocht met de cultuursector om zo het aanbod te versterken en hebben subsidie aangevraagd voor deze kruisbestuiving.

Bekijk hier de Twitterpagina van Robbert Bonsink
Bekijk hier de Twitterpagina van Pauline DienderDownloads

Laatst bewerkt op: 03-08-2018