Start initiatief

Groen! Groener! Groenst! voor scholen Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025

We starten een groene schoolpleinenbeweging! Doe jij ook mee?

Samen met haar groene partners heeft provincie Overijssel de ambitie om alle schoolpleinen in Overijssel in 2025 te vergroenen. Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel en IVN Overijssel willen de komende jaren samen met de provincie en andere partners scholen ondersteunen in dit proces. Zie jij ook mogelijkheden voor jezelf om een steentje bij te dragen? Graag! Neem dan contact met ons op via onderstaande mailadressen.

Opstart

We zitten nu in de opstartfase van de groene schoolpleinbeweging, waarin we onderzoeken op welke manier we scholen gaan ondersteunen bij het vergroenen van hun plein. Na de zomervakantie vertellen we meer over deze mooie plannen.

In de uitvoeringsfase verwachten we nauw contact met bassischolen te hebben. We willen graag een netwerk tot stand brengen waarin we elkaar in Overijssel kunnen inspireren, enthousiasmeren en waar nodig de helpende hand bieden.

Ter inspiratie!

Wil je al wat ideeën voor groene schoolpleinen bekijken? Dat kan! Voor de ontwerp wedstrijd ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’, hebben scholen in Overijssel mooie ontwerpen gemaakt voor hun schoolplein. Bekijk de ideeën, wie weet inspireren ze jou ook!
Wil je alvast aan de slag, kijk dan ook eens op www.springzaad.nl. Hier staat veel informatie waar je alvast mee verder kunt.

Inspiratie excursie

Natuur voor elkaar

Het vergroenen van schoolpleinen is één van de acties van de uitvoering van het koersdocument ‘Natuur voor Elkaar’ dat met diverse partners is opgesteld. Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Doe jij ook mee?

Contact

We hebben twee verschillende loketten waarbij je terecht kunt voor vragen en opmerkingen.

Scholen en ouders:
Wil je contact opnemen namens een school of als ouder?
Dan kunt u via e-mail terecht bij:
Peter Mol, groeneschoolpleinenoverijssel@ivn.nl

Bedrijven/Overheden en overig:
U kunt contact opnemen met: Maarten van Dongen, groeneschoolpleinenoverijssel@natuurenmilieuoverijssel.nlDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport
Laatst bewerkt op: 02-10-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 18-03-2019 20:52

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief