Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Samen voor elkaar
Fotoproject kinderen en ouderen in de tuin van Humanitas

{{ activeItem }}

Fotoproject kinderen en ouderen in de tuin van Humanitas

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Met dit project wilden we leerlingen van groep acht van basisschool De Flint en bewoners van woon- en zorgcentrum Humanitas uit Deventer elkaar laten ontmoeten en de natuur in de directe omgeving laten beleven.

De fotografieworkshop startte met een presentatie over fotografie aan de hand van voorbeeldfoto's. Daarna deelden we de leerlingen in groepjes in. Elk groepje was verantwoordelijk voor een van de oudere bewoners van Humanitas. In de tuin van Humanitas gingen de leerlingen en ouderen met elkaar in gesprek en maakten de kinderen foto's. Fotograaf Sterre Delemarre leerde hen de kneepjes van het vak.

Van de mooiste foto van elke leerling maakten we een expositie. Bij de expositie kwamen kaartjes te hangen waarop de leerlingen en de bewoners van Humanitas hebben beschreven wat ze van de tuin vinden en hoe ze het ervaren hebben om samen aan de slag te gaan. De expositie is feestelijk geopend in het bijzijn van de leerlingen en de bewoners van Humanitas.Downloads

Natuur Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur
Laatst bewerkt op: 16-07-2018

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Ontmoeting tussen kinderen en ouderen

    Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen van basisschool De Flint en bewoners van Humanitas met elkaar in gesprek gingen. Af en toe waren de leerlingen zo enthousiast aan het fotograferen dat ze de oudere even "vergaten" maar toch zag je ze steeds ook weer terug gaan naar de oudere en met elkaar overleggen. Er werden opmerkingen gemaakt als "Mevrouw, welke bloem vindt u het mooist? Dan zet ik die voor u op de foto"

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    natuur in de directe omgeving laten beleven

    De leerlingen en de ouderen vonden de tuin heel mooi. Door te fotograferen gingen ze nog intenser er naar kijken. De kinderen zijn enorm trots op hun foto's en de ouderen hadden nooit verwacht dat de kinderen zulke mooie foto's zouden maken. Door de bijzondere kijk van de kinderen gaan de bewoners van Humanitas ook weer op een andere manier naar de tuin kijken.