Start initiatief

Robert Vonk, Henk Hilderink, Annet Tiessen-Raaphorst en Ine Pulles SESSIE - De waarde van toekomst verkennen

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Hoe ziet de toekomst van de (volks)gezondheid en de toekomst van de sport eruit? Deze vragen hebben het RIVM en het SCP de afgelopen jaren bezig gehouden. In onze presentatie schetsen we de belangrijkste ontwikkelingen en trends voor de toekomst op het gebied van gezondheid en sport. We gaan daarbij in op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen voor de toekomst. Op basis van deze gegevens gaan we met de zaal in discussie over de uitdagingen voor Overijssel en hoe de verschillende belanghebbenden elkaar kunnen versterken. Of zijn er wellicht ook tegenstrijdige belangen? Deze sessie wordt verzorgd door RIVM en SCP.

Voor meer informatie:
Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV): bekijk website van het RIVM. Sport Toekomst Verkenning (STV): bekijk website van het RIVM en het SCP.

Achtergrondinfo Robert:
Robert Vonk studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in 2013 aan het VUmc op een proefschrift over de positie van particuliere ziektekostenverzekeraars in het Nederlandse zorgstelsel. Sinds juni 2013 is hij werkzaam voor het RIVM, waar hij onder andere meewerkte aan de VTV en de STV.
Bekijk de LinkedIn pagina van Robert

Achtergrondinfo Henk:
Henk Hilderink is senior beleidsonderzoeker bij het RIVM. Hij studeerde wiskunde aan de Universiteit van Nijmegen en heeft een Ph.D. in Demografie aan de Universiteit van Groningen. Hij is auteur van "World Population in Transition" en "Beyond 2015: human development and the MDGs". Zijn onderzoeksfocus ligt op geïntegreerde bevolkings- en gezondheidsscenario’s in nationale, Europese en mondiale scenariostudies. Momenteel is hij projectleider van de Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2018.
Bekijk de LinkedIn pagina van Henk

Achtergrondinfo Annet:
Annet Tiessen-Raaphorst studeerde Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide de European Masters Degree in Adapted Physical Activity aan de Katholieke Universiteit Leuven. Voordat ze bij het SCP begon, deed ze ervaring op in het sportbeleidsveld. Ze werkte achtereenvolgens bij Gehandicaptensport Nederland, toen nog NebasNsg, en NOC*NSF. Sinds 2005 richt ze zich bij het SCP o.a. op onderzoek van sportdeelname in Nederland.
Bekijk de LinkedIn pagina van Annet
Bekijk de Twitter pagina van Annet

Achtergrondinfo Ine:
Ine Pulles studeerde Sociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na haar studie begon ze haar carrière als sportonderzoeker bij het Mulier Instituut. Sinds september 2016 is Ine werkzaam bij het Sociaal en Cultureel Planbureau.
Bekijk de LinkedIn pagina van Ine
Bekijk de Twitter pagina van IneDownloads

Laatst bewerkt op: 19-07-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-07-2018 1:7

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief