Start initiatief

Pizza’s bezorgen op de elektrische vrachtfiets

Sinds kort zie je de pizzakoeriers van Domino’s pizza in Almelo niet alleen rondrijden op scooters, maar ook op stille elektrische vrachtfietsen. Dankzij de vrachtfietsactie van de Overijsselse logistiek makelaars heeft Domino’s een vijfde elektrische vrachtfiets in gebruik genomen.

“Eén elektrische vrachtfiets erin, een scooter eruit”, vertelt de eigenaar van Domino’s Henkjan van Raalte. “We willen af van die lawaaiige scooters. We hebben er nu nog acht rondrijden, maar dat worden er steeds minder. Domino’s heeft landelijk de ambitie om in 2022 volledig op elektrische fietsen te bezorgen.”

Alleen maar voordelen

De elektrische vrachtfiets levert Domino’s in Almelo alleen maar voordelen op. Zo is de bezorgtijd binnen een straal van 1,5 kilometer een stuk sneller, wordt er minder CO2 uitstoot geproduceerd, levert het minder overlast voor de omgeving en worden kosten bespaard, zoals de onderhoudskosten en benzine.

Aanmeldingen op reservelijst

Ondernemers in de Twentse binnensteden, die bijna dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren, kunnen via de actie een elektrische vrachtfiets uitproberen. Bij interesse kunnen zij er eentje aanschaffen met een subsidie van maximaal 1.500 euro. Verschillende ondernemers gingen Domino’s al voor. Daardoor is de subsidiepot bijna leeg. Ondernemers die alsnog interesse hebben, kunnen zich inschrijven voor de reservelijst via www.vrachtfietsactie.nl.

Logistiek makelaars

De vrachtfietsactie is één van de projecten van de logistiek makelaars in Zwolle, Deventer en Enschede om een bijdrage te leveren aan minder vrachtverkeer op de weg tijdens de spits en minder CO2 uitstoot.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 06-07-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-05-2019 18:43

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief