Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

JIJ Magazine Editie juli 2018

Artikelen

Onderdeel van:

Onderdeel van:

In beweging

Het liefst ga ik op de fiets naar het werk. Van Raalte naar Zwolle, de voeten op de pedalen, de wind (soms) in de rug. Ik heb op zo’n dag toch al gauw 40 kilometer in de benen. Alleen als het weer echt niet mee wil werken, code oranje of rood, dan pak ik de bus. Na het werk dan maar een extra rondje wandelen met de hond, want een beetje beweging is toch wel fijn.

Deze editie van de Jij staat bol van de beweging. Zo laat artiest Bertolf zien dat je van kleine theater- zaaltjes in grote stadions kan belanden. Er wordt in de regio Deventer samengewerkt om iedereen uit de stoel in beweging te krijgen. We gaan met zijn allen picknicken tijdens OverHeerlijk Picknick time.

Het Grootste Kennisfestival van Nederland en het Nijverdalse Niverplast laten zien dat iedereen een beetje baas is, een heel ander soort beweging. Ook duiken we in het roerige verleden van de Ommerschans en nemen een kijkje in het opgeknapte Knoppersbos. En fiets- ambassadeur en oud-profwielrenner Theo de Rooij vertelt waarom hij alles per fiets doet. Mij hoeft hij niet meer te overtuigen: maar misschien dat er van de filerijders die ik dagelijks passeer nu ook een aantal op de pedalen stapt?

Voorwoord door Annemarie EijsvogelsDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur Evenementen Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding Wonen
Laatst bewerkt op: 04-07-2018