Start initiatief

Dynamische buitenruimten en gezonde leefomgeving THEMA GO Outside: Info + Sprekers

Toelichting THEMA GO Outside
De leefomgeving waarin mensen wonen, werken en recreëren heeft invloed op hun gezondheid. Er is nog aanzienlijke gezondheidswinst te behalen als mensen gezonder gaan leven en hun werk- en leefomgeving zo gezond mogelijk is. De leefomgeving moet mensen uitnodigen om meer te bewegen, minder stress te ervaren, elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen participeren in de maatschappij. Ontdek bij het thema GO Outside welke kansen er zijn om in actie te komen! Deze sessies horen bij dit thema:

13.00 tot 13.30 uur (Mainstage/ Sporthal 2)
Plenaire sessie: Gezondheid en ruimte
Ruimtelijke ontwikkeling en herinrichting kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de gezondheid. Biedt de Omgevingswet kansen? Maarten Hoorn gaat in op de mogelijkheden om de verschillende domeinen aan elkaar te verbinden.
Plenaire spreker: Maarten Hoorn is projectleider ruimte bij Platform31.

13.45 tot 14.15 (Stage 2/ MF- zaal 2)
De Bewegende Stad
Met ‘De Bewegende Stad’ zet de gemeente Amsterdam in op een stad waarin bewegen een vanzelfsprekend onderdeel is van het alledaags leven. De bouwstenen van de Beweeglogica geven ‘stadsmakers’ van binnen en buiten de gemeente houvast om bewegen op te nemen in een ontwerp of bij de herinrichting van buurten, parken, straten en pleinen.
Sessieleider: Nelleke Penninx is oud-olympisch roeister en werkt als senior beleidsadviseur Sport voor de gemeente Amsterdam.

14.00 tot 14.30 (Theaterwagen/ Ontmoetingsplein buiten)
On the road voor gezonde sportkantines
Zwolle Gezonde Stad wil een gezonde leefstijl aantrekkelijk en gemakkelijk maken voor alle Zwollenaren. Dat moet natuurlijk ook doorgevoerd worden in de Zwolse sportkantines. Met knallende roadshows gaat Zwolle Gezonde Stad op pad naar de sportverenigingen.
Sessieleider: Ina van Oostenbrugge is programmamanager van Zwolle Gezonde Stad. Daarnaast werkt zij als beleidsadviseur bij de GGD IJsselland.

14.45 tot 15.15 uur (Theaterwagen/ Ontmoetingsplein buiten)
Sport en bewegen komt thuis!
Steeds meer mensen gebruiken de openbare ruimte als arena om te bewegen en te sporten. De openbare ruimte is dan ook een logische plek om in sport- en beweegfaciliteiten te investeren. Het Mulier Instituut biedt inzicht in de kansen die de omgevingswet biedt en hoe onderzoek helpt om betere keuzes te maken voor de (her)inrichting van de openbare ruimte.
Sessieleider: Martijn van Eck is al vijftien jaar actief in het speelveld van ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting, in dienst van de grote advies- en ingenieursbureau in Nederland.

15.00 tot 15.30 uur (Stage 2/ MF- zaal 2)
Tafeltennis tussen de bedrijven door
De Nederlandse Tafeltennisbond wil bedrijven helpen om bewegen, vitaliteit en plezier op de werkvloer te bevorderen. Tafeltennis is daarvoor een unieke en laagdrempelige sport. Check de nieuwe PingPongbaas-app, voor onder meer speciale bedrijfstoernooien!
Sessieleider: Marthijn van der Wal is coördinator Sportparticipatie bij de Nederlandse Tafeltennisbond. Hij is op een missie met #HeelHollandTafeltennist #PingPongbaas.

15.45 tot 16.15 uur (Stage 2/ MF- zaal 2)
Sociaal meets fysiek: Omgevingsvisie en gezondheid in Kampen
Gemeente Kampen werkt aan een nieuwe omgevingsvisie. Wat is een gezonde leefomgeving eigenlijk en welke bijdrage kan een ieder vanuit zijn eigen (sociale/fysieke) beleidsterrein daar aan leveren? We gaan aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek.
Sessieleiders: Marije van Hal is beleidsmedewerker Milieu en Gezondheid voor de GGD IJsselland en GGD Twente, Maaike van der Veen is zelfstandig adviseur op het gebied van omgevingsplanning en omgevingswet, Sylvia de Ruiter is senior beleidsontwikkelaar bij de gemeente Kampen.

> Check hier de timetable van GO Overijssel
> Terug naar homepageDownloads

Laatst bewerkt op: 21-09-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-05-2019 18:37

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief