Start initiatief

Sport en gezondheid in de wereld van morgen THEMA Future GOals: Info + Sprekers

Toelichting THEMA Future GOals
Hoe ziet sport en gezondheid eruit in 2030? Welke maatschappelijke ontwikkelingen verwachten we de komende jaren en hoe zijn die van invloed op het sport- en gezondheidslandschap? Ontdek bij het thema Future GOals de opgaven van de toekomst! De sessies die bij dit thema horen:

13.00 tot 14.00 uur (Stage 1/ MF-zaal 1)
De waarde van toekomst verkennen
Hoe ziet de toekomst van de (volks)gezondheid en de sport eruit? Het RIVM en het SCP schetsen de belangrijkste ontwikkelingen en trends. Op basis van deze nieuwe kennis gaan we met elkaar in discussie over de uitdagingen voor Overijssel
Sessieleiders: Robert Vonk, Henk Hilderink, Annet Tiessen-Raaphorst en Ine Pulles

13.00 tot 14.30 uur (Activiteitenplein/ Sporthal 1)
Een lesje ‘out of the box’
SSPUIZ is een ideeëngenerator voor sport en spel in onderwijs, zorg en vrije tijd. Tijdens deze doe-sessie krijg je de kans vernieuwende activiteiten uit te proberen en zelf te ontwerpen. Hoe kan je met een klein budget gymlessen of sportactiviteit een totaal andere draai geven?
Sessieleider: Frank Beekers werkt bij Sport Spel Uitleen en Innovatie Zwolle (SSPUIZ)

13.15 tot 13.45 uur (Theaterwagen/ Ontmoetingsplein buiten)
Blessurepreventie door innovatieve bewegingsanalyse
Ontwikkelingen in de sensortechnologie maken het mogelijk het menselijk bewegen nauwkeurig in 3D te meten. Hierdoor ontstaat beter inzicht in de relatie tussen beweegpatronen en het ontstaan van blessures. Hoe zet je deze kennis in om blessures te voorkomen?
Sessieleider: Jasper Reenalda is bewegingswetenschapper bij Roessingh Research and Development en de Universiteit Twente.

13.30 tot 14.30 uur / 15.00 tot 15.30 uur / 16.00 tot 16.30 uur (Ontmoetingsplein binnen)
E-sports en Virtual Reality
4 op de 10 jongeren keken het afgelopen jaar naar E-sports of bezochten een E-sports event. Naast E-sports is Virtual Reality (VR) wellicht wel de sportvereniging van de toekomst. Je eigen sportveld gewoon in je huiskamer. VR maakt het mogelijk. Ervaar de mogelijkheden tijdens GO Overijssel!
Sessieleider: Stefan Vellinga is de PECman (E-sporter) van PEC Zwolle waar hij de koppeling legt tussen E-sports, VR en reguliere sporten.

14.15 tot 14.45 uur (Stage 1 / MF-zaal 1)
Data Intelligence en Artificial Intelligence in de voetbalbusiness
Hoe kan de grote hoeveelheid beschikbare data leiden tot nieuwe inzichten? Waarom is data enkel waardevol als je het in de juiste context zet? Via praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in de ontwikkeling van het gebruik van data in de voetballerij.
Sessieleider: Jakko Slot is manager Sales & Marketing SciSports, dat in 2017 uitgeroepen is tot tot meest veelbelovend en innovatief voetbalbedrijf in Europa.

15.00 tot 15.30 uur (Stage 1/ MF-zaal 1)
Integrale aanpak sociaal-economische gezondheidsachterstanden
Mensen met lagere inkomens en opleiding, leven gemiddeld 7 jaar korter en 19 jaar minder in goed ervaren gezondheid! Dit noemen we gezondheidsachterstanden. De GIDS (Gezond In De Stad) ervaring leert dat de sleutel ligt in een procesgerichte aanpak in buurt of wijk, met een actieve rol voor de burger zelf. Een good practise uit een Overijsselse GIDS gemeente.
Sessieleider: Frea Haker is adviseur Gezond bij het Stimuleringsprogramma lokale aanpak gezondheidsachterstanden bij Pharos.

15.30 tot 16.00 uur (Mainstage/ Sporthal 2)
Plenaire sessie: Sport als verbinder van gezondheid & geluk
Sport verandert in onze samenleving. Nieuwe technologie draagt bij aan die verandering. Een spannende ontwikkeling waar instanties en overheden creatief op in kunnen spelen. Waar liggen de kansen?
Plenaire spreker: Peter Sprenger is voorzitter van de Nevobo en nauw betrokken bij de digitale ontwikkelingen in onze samenleving.

15.30 tot 16.30 uur (Activiteitenplein/ Sporthal 1)
OCON Running Analyse
Door het gebruik van twee slimme sensoren, één op de borstkas en één op de schoen, analyseert OCON tot in de detail uw hardloopbewegingen. Verbeter uw techniek en voorkom blessures!
Sessieleider: Carmen van den Hoven is Technisch geneeskundige bij OCON, sportmedisch kliniek in Hengelo.

> Check hier de timetable van GO Overijssel
> Terug naar homepageDownloads

Laatst bewerkt op: 21-09-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 20-05-2019 6:23

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief