Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis editie juni 2018 Genieten op het water

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Of je nu zeilt over het Zwarte Water, met een bootje over kanaal Almelo-De Haandrik vaart of ergens dobbert op de meren bij Giethoorn… Het is voor watersporters en pleziervaarders goed toeven op de Overijsselse wateren. Dat blijkt ook uit onderzoek van provincie Overijssel.

Wist je dat provincie Overijssel verantwoordelijk is voor 155 kilometer aan water, waarvan 130 kilometer vaarwater? Dat betekent dat onze scheepsvaartinspecteurs op dit water de regels handhaven, dat we de vaarwegen aantrekkelijk en veilig houden en dat we de sluizen en bruggen in dit gebied bedienen. En om te zorgen dat niemand verdwaalt op onze waterwegen, delen we ieder jaar een vaarwaterkaart uit aan passerende pleziervaarders en schippers. Hierop staat bijvoorbeeld informatie over de vaarroutes in het gebied, de tijden waarop sluizen geopend worden en wanneer bruggen bediend worden.

“Het best verzorgd”

Provincie Overijssel vindt het erg belangrijk dat de gebruikers van de vaarwegen tevreden zijn. Daarom vragen we hen jaarlijks om feedback. Hoe ervaren zij onze waterwegen? Zijn ze tevreden over bijvoorbeeld de bediening van de bruggen en sluizen, de voorzieningen langs het water en over de informatie op de vaarwegkaart? De afgelopen jaren scoorden we al een dikke voldoende, ook dit jaar zijn schippers en watersporters erg tevreden.
“We hebben met de boot een rondje Nederland gevaren en van alle provincies waren de waterwegen in Overijssel het best verzorgd”, aldus een pleziervaarder op kanaal Almelo-De Haandrik. “De route was prachtig en de kanten gemaaid. Zo zijn de ligplaatsen goed begaanbaar.” Ook de brug- en sluiswachters worden door de gebruikers erg gewaardeerd. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Zo missen sommigen een steiger, wachtplaats of zijn ze niet tevreden met de bedientijden van de bruggen en sluizen. Met deze punten gaan we - waar mogelijk- aan de slag. Gemiddeld gezien scoort provincie Overijssel een 8,5. Een cijfer waar we trots op zijn!
Meer informatie: www.overijssel.nl/varen.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur Evenementen Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding Wonen
Laatst bewerkt op: 27-06-2018