Start initiatief

Bedrijventour 2018 Topicus Deventer

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Gedeputeerde Eddy van Hijum bracht vrijdag 25 mei een bezoek aan Topicus in Deventer in het kader van de Bedrijventour 2018. Samen met wethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer bezoekt hij het IT-bedrijf.

Topicus is een IT bedrijf dat zich richt op de sectoren onderwijs, zorg, financiën en overheid. Met hun digitale oplossingen willen ze de zelfredzaamheid van mensen vergroten. Zo hebben ze al veel producten voor de gezondheidszorg ontwikkeld waarmee het mogelijk is om op een verantwoorde manier informatie te delen. Voorbeelden zijn apps voor patiënten om hun bloedwaarde door te geven waardoor ze niet naar het ziekenhuis hoeven, of een app voor snel contact tussen huisarts en specialist.

Veel IT-bedrijven hebben moeite om goed personeel te vinden en Topicus is hierop geen uitzondering. Dit was een van de gespreksonderwerpen met gedeputeerde Eddy van Hijum. Daarnaast werd onder andere gesproken over de maatschappelijke rol van Topicus en de innovaties waaraan ze werken. Zo ontwikkelen ze steeds meer programma’s die spreektaal goed verstaan. Daarmee kun je zelfs in dialect communiceren met je app.

Het bezoek aan Topicus is onderdeel van de Bedrijventour 2018. Tijdens deze Bedrijventour, de opvolger van de MKB tour uit 2017, bezoekt Eddy van Hijum samen met de wethouders Economie een aantal Overijsselse ondernemingen. Hierbij wordt gesproken over allerlei zaken waar ondernemers mee te maken hebben. Voor de provincie is dit belangrijke input voor het economisch beleid.Downloads

Zorg, burenhulp en veiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 22-06-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-01-2020 23:45

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief