Start initiatief

Keten van Eten
Natuurboer Familie Broenink

{{ activeItem }}

Natuurboer Familie Broenink

Op tour in de provincie

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

"Ik koester mijn flora en fauna, want alles heeft een doel.”

Broenink werkt met het prachtige Oud-Hollandse rund Blaarkop en produceert melk, vlees én natuur. In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft het bedrijf 100 hectare grasland, hoogveen en “woeste grond” in beheer in het natuurgebied Engbertsdijksvenen.

Broenink heeft er bewust voor gekozen om het bedrijf aan te passen aan de omgeving, in plaats van andersom. De koeien van het zeldzame ras Blaarkoppen zijn niet alleen mooi maar ook van nature sterk en zelfredzaam. De koeien kunnen prima produceren in de gevarieerde graslanden waarin naast gras volop plaats is voor kruiden zoals paardenbloemen, duizendblad en witte klaver. In de natuurgebieden groeien de mannelijke kalveren als ossen op.

Samen beslissen in de keten

Vanaf juni 2018 is rauwmelkse Natuurboerenkaas van de blaarkoppen te koop in filialen van alle Jumbo-supermarkten in Gelderland en Overijssel. De kaas is gemaakt door Meester-Affineurs. Sinds 2010 ligt vlees en ijs van de oud-Hollandse runderrassen in de schappen van supermarkten. Het vlees wordt ook afgezet bij enkele toprestaurants en het ijs via horecagroothandel Sligro. Ook staat het ijs op de kaart op bijzondere locaties zoals het Openluchtmuseum en het Rijksmuseum. De Stichting NatuurBoeren Hart voor Biodiversiteit werkt samen met de hele keten, van boer tot supermarkt. Broenink is medeoprichter en bestuurder van de stichting NatuurBoeren Hart voor Biodiversiteit: www.oudhollandserunderen.nl. In het dagelijks bestuur zit naast Broenink bijvoorbeeld ook slachter en vleesverwerker Groothedde die de afzet naar landelijke ketens verzorgt.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Wonen
Laatst bewerkt op: 21-06-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 15-12-2018 14:16

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief