Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

OverHeerlijk 2018 Smaakroutes Overijssel

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Wind in de haren & trappen op die pedalen!

Smaakfietsroutes en streekproducten in Overijssel

Op de fiets in Overijssel… Rivierlandschap gaat over in historische steden. En heidevelden, weilanden, houtwallen, nevengeulen en bossen wisselen elkaar aangenaam af. Niet alleen de natuur is genieten met een grote G. De combinatie met het proeven van streekproducten bij Overijsselse producenten maken deze fietstochten tot een unieke beleving.

Je vindt hier onder meer wijngaarden, bessentuinen, kaasboerderijen, aardbeienboerderijen, een boerderij waar het zeldzame oud-Hollandse Brandrode rund in de vrije natuur wordt gehouden, biologische groentekwekerijen en veel meer. Veel boeren pakken al uit als creatieve ondernemers die op hun eigen erf klaar staan voor een leuk gesprek, smaakvolle tips en adviezen. In het verlengde daarvan zijn er nu speciale smaakfietsroutes. Een smaakfietsroute is een fietstocht, gecombineerd met een paar culinaire stops. Bij deze stops geniet je van producten uit de streek en krijg je vaak een kijkje in de keuken. Soms bezoek je een gezellig restaurant, maar ook lokale producenten of streekproductenwinkels. Bij elke plek krijg je als bezoeker een passionele uitleg om de gerechtjes daarna uiteraard heerlijk te proeven. Leuk om te doen met vrienden, familie of collega’s. En na die tijd neem je uiteraard wat van die heerlijke streekproducten mee naar huis om zelf iets lekkers op tafel te toveren!

Een aantal smaakfietsroutes moet je een keer hebben gefietst, waaronder die Smaakroute IJsseldelta, Heerlijk Hardenberg Route, de Scharrelfietsroute Vechtdal en de Smaak- en Vermaakroutes langs de Regge.
Kijk voor alle fietsroutes op www.visitoost.nlDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur
Laatst bewerkt op: 26-06-2018