Start initiatief

Huis aan huis editie mei 2018 Overijssel toont talent

Onderdeel van:

Onderdeel van:

In juni staan alle amateurkunstenaars die met hun creatieve talent onze provincie zoveel mooier maken, in de spotlight.

Pieter Leeflang was 9 toen hij van zijn vader een fototoestel kreeg. “Met een rolletje van 12 foto’s moest ik zeker een half jaar zien te doen. Ik maakte vooral familieplaatjes en vakantiekiekjes. Die waren meestal bewogen, want mijn handen waren te klein om de camera goed stil te houden. Onbewust was ik toen al heel vooruitstrevend. Sinds een aantal jaar heb ik mij namelijk toegelegd op het maken van ‘dreamscapes’; geabstraheerde landschappen waarin veel beweging zit. Daarmee ben ik eigenlijk weer terug bij dat jochie dat zijn camera niet stilhield.”
Pieter was kapitein op de grote vaart. Sinds zijn pensionering is fotograferen bijna een dagtaak. Hij is actief lid van de Deventer Fotokring en maakt geregeld foto’s voor sportverenigingen en culturele organisaties.

Vrolijke beelden

Ook Carin Lucas uit Den Ham zit na haar pensioen niet stil. Carin: “Toen ik twee jaar geleden met pensioen ging, zocht ik naar een leuke tijdinvulling. Ik kwam de cursus keramiek en boetseren tegen. Als voormalig basisschooljuf heb ik altijd wel iets gehad met kleien en boetseren. Mijn man heeft het tuinhuis voor me omgebouwd tot atelierruimte. Daar kan ik me naar hartenlust uitleven. Ik maak alleen dingen waar ik vrolijk van word. Ik ga geen treurige mannenkop maken, mijn beelden moeten vrolijk kijken!”

Naakt op straat

In Kampen woont de dichter en liedjesschrijver Vincent Corjanus. Ondanks het feit dat hij pas 22 is, heeft hij al veel ervaring. Zijn eerste bundel publiceerde hij op zijn 16de. “Doodeng was dat! Door mijn autobiografische teksten, voelde het een beetje als naakt op straat liggen.” Inmiddels treedt Vincent in het hele land op als dichter en zanger.

Veel Overijsselse gemeenten tonen deze zomer hun creatieve karakter tijdens de Ik Toon campagne en de Week van de Amateurkunst. Voor de 450.000 Overijsselse amateurkunstenaars is een toonzaal boordevol persoonlijke verhalen ingericht op overijsseltoonttalent.nl.Downloads

Energie Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 31-05-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 20-08-2019 6:55

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief