Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

25.000 m2 asbest van het dak!

Onderdeel van:

Onderdeel van:

“Dat spul moet van het dak!”

De provincie Overijssel wil asbestdaken op bedrijventerreinen versneld aanpakken omdat zij een risico vormen voor de omgeving. In 2018 moet tachtig procent van alle asbestdaken op bedrijventerreinen in Overijssel zijn vervangen. Met het dak van de firma Van Rees in Genemuiden is de eerste mijlpaalvan 25.000 vierkante meter vervangen dak bereikt.

Nadat in 2013 één van de zeven loodsen van Riethandel Jos van Rees & Zn door brand volledig was verwoest en hij een jaar daarvoor een asbestdak van dichtbij had zien branden, was het voor Jos van Rees Sr. duidelijk: de asbest- daken van de andere vier loodsen moesten zo snel mogelijk worden vervangen.

Vervangen dak

Jos van Rees Sr.: “Brand in je bedrijf is een van de grootste nachtmerries van een ondernemer. Gelukkig was het een van de nieuwste loodsen met een modern dak. Hierdoor kon de brandweer de brand goed onder controle houden. Was de brand in één van de loodsen met een asbestdak geweest, dan ben ik ervan overtuigd dat de ramp veel groter was geweest. Dan hadden asbestdeeltjes als vuurwerk door de lucht gevlogen en de andere gebouwen verwoest. Binnenkort zijn al onze loodsen voorzien van een nieuw, brandveilig dak. Dan kunnen wij weer rustig slapen en ons concentreren op het echte werk, het riet.”

Subsidie

Het vervangen van 25.000 m2 asbestdak

Foto v.l.n.r:
Jos van Rees sr, gedeputeerde Ineke Bakker voor Milieu, Wonen en Financieel Toezicht provincie Overijssel en wet- houder Arie Speksnijder, gemeente Zwartewaterland.

is mede mogelijk gemaakt met de subsidie Overijssel. Meer informatie:
‘Asbest van het bedrijfsdak’ van de provincie www.overijssel.nl/asbestvanhetbedrijfsdakDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016