Start initiatief

Bedrijventour 2018 Just Carpets, Kampen

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Gedeputeerde Eddy van Hijum en wethouder Geert Meijering brachten woensdag 16 mei een bezoek aan Just Carpets op bedrijventerrein Haatland in Kampen. Just Carpets werd in 2009 opgericht.

In de beginjaren stonden Chris Simonse en Martin Boone zelf met stanleymesjes automatten te snijden. Anno 2018 is Just Carpets een bedrijf met 35 medewerkers dat automatten levert in onder andere Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje.

Internationalisering

Just Carpets verkoopt automatten aan particulieren. Het bedrijf won in 2016 de Gouden FD Gazelle Award Regio Oost in de categorie kleine bedrijven. “We zijn niet alleen een productiebedrijf; onze groei komt van de e-commerce, we hebben veel geïnvesteerd in online marketing. Hier aan het pand hangt nog niet eens een naambord, onze focus ligt echt op online zichtbaarheid”, vertelt eigenaar Martin Boone. Vooral de internationalisering van het bedrijf zorgde voor een forse groei. “Via internet kun je je product eenvoudig buiten Nederland verkopen. Wij exporteren onder meer naar Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. We werken met native speakers om te zorgen dat we ook buiten Nederland goede klantenservice kunnen bieden.”

Just Carpets, Kampen

Groeipijnen

De vraag naar automatten is groter dan de productie aan kan. “We komen handen tekort”, vertelt Boone. “Daarom werken we aan een systeem om de productie te verbeteren. Nu werken de medewerkers aan de hand van een pakbon. We zijn bezig met de ontwikkeling van dashboards waarop bij elke stap in het productieproces wordt aangegeven wat er moet gebeuren. Dat werkt sneller en maakt de kans op fouten kleiner. Door de snelle groei lopen we soms ook tegen dingen aan. Groeipijnen noemen we dat hier. Zo is ons pand eigenlijk nu al te klein. Daardoor kunnen we minder efficiënt werken. We zitten hier nog maar een paar jaar, maar we kijken nu al of we kunnen uitbreiden.”

Just Carpets, Kampen

Ondersteuning provincie Overijssel

Gedeputeerde Van Hijum wees Just Carpets op de mogelijkheden die de provincie biedt om ondernemers te ondersteunen. “MKB is de motor van de Overijsselse economie, ondernemers zijn heel belangrijk voor ons. We bieden ondersteuning in de vorm van subsidie en door kennis te delen en partijen aan elkaar te verbinden. Zo werken we samen met Kennispoort, de Regio Zwolle en het onderwijs in het Topcentrum E-Commerce. Deze regio heeft veel bedrijven in de e-commerce, Just Carpets is een mooi voorbeeld. Door de krachten te bundelen kunnen we elkaar versterken.”

Website: www.justcarpets.nlDownloads

Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 28-05-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 18-09-2019 17:24

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief