Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis editie april 2018 Subsidie voor schaapskuddes

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Een herder met hond(en) en een schaapskudde, trekkend door het landschap. Het levert een prachtig plaatje op. Omdat de provincie dit beeld graag wil behouden, stelt zij binnenkort een nieuwe subsidie beschikbaar. Hiermee worden de komende 4 jaar minimaal 5 schaapskuddes financieel geholpen.

Hester Maij, gedeputeerde natuur: “Er is brede steun voor behoud van schaapskuddes in Overijssel. Dat is een goede zaak. Al eeuwenlang worden schaapskuddes ingezet om de natuur en het landschap te beheren. Dit gebeurt nog steeds in onze Natura2000 gebieden waar veel heide is.” Schaapskuddes zijn daarnaast een toeristische attractie. Maij: “Toeristen ervaren een herder met schaapskudde echt als een onderdeel van het landschap.”

Welke gebieden

De gescheperde schaapskuddes -een rondtrekkende kudde met herder- kunnen in een aantal Overijsselse Natura2000 gebieden ingezet worden: Vecht en Beneden Regge (Lemelerberg), Sallandse Heuvelrug, Buurserzand-Haakbergerveen, Bergvennen, Springendal en Dal van de Mosbeek, De Borkeld en Wierdense Veld.

Over de subsidie

De subsidieregeling is bedoeld voor de eigenaren van de schaapskuddes. De subsidie bestaat uit een vast bedrag van maximaal €30.000,- per schaapskudde per jaar, met een maximum subsidie van €120.000,- per aanvraag. De voorwaarden vind je binnenkort op www.overijssel.nl.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid
Laatst bewerkt op: 24-04-2018