Start initiatief

Jij Magazine april 2018 Gestoomde zalm met bosbessenchutney

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

In het Twentse Beuningen, verstopt in het groen, vind je boerderij ’t Nije Eskes. Hier woont en werkt de familie Sanderink. Paula Sanderink bereidt er de lekkerste jams, chutneys en Twentse Siepelpasta. In haar eigen keuken, met producten zoveel mogelijk uit de eigen tuin.

Gestoomde zalm met bosbessenchutney

Gestoomde zalm met bosbessenchutney

Bij de boerderij ligt een groot perceel waar bosbessen geteeld worden. Deze bessen zijn de basis voor de chutney bij het recept. Chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij gestoomde zalm. Paula: “De combinatie zalm en bosbessen is verrassend lekker. Daarnaast is het gerecht eenvoudig te bereiden. “Snel, simpel en smakelijk dus!”
Wist je trouwens dat Paula in 2016 door het tijdschrift Noaber is verkozen tot beste jammaker van Oost-Nederland? Snel gaan proeven dus!
Kijk voor meer informatie op www.nyeeskes.nl.

Tip: je kunt van half juli tot augustus je eigen bosbessen plukken bij ’t Nije Eskes!

Nodig
• zalmmoot van ongeveer 175 gram 

• courgette 

• prei 

• rode paprika 

• zout en peper 

• eetlepel olijfolie 

• pot bosbessenchutney 


Bereidingswijze

Snijd de courgette, prei en paprika in stukjes. Doe de olijfolie in een wokpan en wok hierin de gesneden groenten beetgaar. Wrijf de zalm- moot in met zout en peper en leg deze op de groenten. Doe een deksel op de pan en laat de zalm in 8 minuten gaar stomen. Schik de groenten op een bord en leg de zalm er weer bovenop. Garneren met de bosbessenchutney. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

Gestoomde zalm met bosbessenchutney

Gestoomde zalm met bosbessenchutney



Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Sociale ontmoeting en sport Wonen
Laatst bewerkt op: 16-04-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 17-09-2019 15:9

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief