Start initiatief

Ontdek de wereld van morgen op Bevrijdingsfestival Overijssel Duurzame doe-activiteiten op de Familieweide

Lovers

Ben jij als kind heel nieuwsgierig en vind je het leuk om spelenderwijs nieuwe dingen te doen en te leren?

Kom dan op 5 mei naar de Familieweide op Bevrijdingsfestival Overijssel en ontdek wat jij kunt doen om de wereld te helpen en haar beter te maken. Voor jong en oud zijn er verschillende proefjes en activiteiten te doen om zelf te ervaren hoe we duurzamer kunnen leven.Speelplek

Ontdek de wereld van morgen; de speelplek waar jij door middel van leuke activiteiten alles leert over het klimaat, hoe we grondstoffen slim kunnen gebruiken, hoe we beter voor de natuur kunnen zorgen en hoe je de wereld energie kan geven. Want investeren in duurzame energie is heel erg belangrijk om ook in de toekomst voldoende energie te hebben. Voel de vrijheid om de wereld van morgen door te geven!

De vier thema's:

Zorg voor klimaat
Het wordt steeds warmer en het regent steeds meer. Kans op natte voeten dus! Met een VR-bril op kun je levensecht ervaren hoe het waterpeil verandert. Ook kan de Burgemeester van Buiten niet wachten om met jou op avontuur te gaan.

Bewaar de natuur
Bij het onderdeel natuur kun je boer worden voor een dag. Of met klompen en een overall aan aardappels rooien en de koe melken. Gaandeweg leren je zo hoe we samen duurzaam met de natuur om kunnen gaan.

Gebruik grondstoffen
Waarom het belangrijk is dat we grondstoffen slim gebruiken, is te ontdekken bij het onderdeel grondstoffen. ROVA leert je spelenderwijs dat door afval goed te scheiden en door zwerfvuil te voorkomen de wereld enorm geholpen is. Want van afval kun je weer nieuwe spullen maken!

Geef energie
Bij het onderdeel ‘Op weg naar 100% Nieuwe Energie’ van de Provincie Overijssel, ontdek je welke duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk zijn. Papa's en mama's kunnen hun telefoon opladen bij het WakaWaka® oplaadpunt waar zonne-energie haar werk doet. En jij kan leren met een proef dat zelfs een citroen stroom kan maken.

Samenwerking

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta initieert dit programma in samenwerking met verschillende partners. Ieder geeft invulling aan activiteiten rondom verschillende thema’s: klimaat (WDO Delta), natuur, grondstoffen (ROVA) en energie (Provincie Overijssel en Scania).Downloads

Video Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Kunst en Cultuur Evenementen Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 20-04-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 24-08-2019 4:45

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief