Start initiatief

Energiepark Overijssel Not in my backyard

Media {{draggableItems.length}}

Not in my backyard, hoor je meestal.

Op de grens van Twente en Salland vind je een punt waar de gemeente Hellendoorn, Ommen, Raalte en Dalfsen elkaar raken. Net boven Luttenberg bij de kruising van de Grensweg en de Maanweg kan een Energiepark ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld een zonnepark zijn die het elektriciteit verbruik van deze vier gemeentes opwekt en ongeveer 400 hectare (een vlak van 2 bij 2 kilometer) groot zou zijn. Groot voordeel is ook dat er al een hoogspanningsleiding langs loopt.

Voor Overijssel een uitdaging, voor de gemeente Dalfsen, Raalte, Ommen en Hellendoorn ook een uitdaging om samen te werken en de landbouwers in dit gebied om te vormen naar parkbeheerders.
Een positief idee om in de uithoek van je gemeente een energiepark te plannen.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 14-04-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Duurzaamheid

    Elke gemeente wil de komende jaren duurzaam energie opwekken, maar het komt er niet van, not in my backyard. Dit voorstel geeft de mogelijkheid met 1 aangepaste vergunning een groot deel van de energie behoefte van elke gemeente op te wekken. Natuurlijk moet er een goede oplossing komen voor de bewoners om en in dit gebied. Mogelijkheden zijn parkbeheerders,bewaking en onderhoud van installatie of groen er omheen. Een groot trafostation met een aansluiting naar de naastliggende hoogspanningsleiding drukt aanmerkelijk de kosten.

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-04-2018 16:18

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Commentaar lijst

Harry gisteren

Dit idee onder de aandacht gebracht bij.... met de volgende reactie: Staten van Overijssel, ontvangst bevestiging en bij ingekomen stukken PS/2018/296. Raad Dalfsen, ingekomen stukken. Raad Raalte, ingekomen stukken. Raad Ommen, geen reactie. Raad Hellendoorn, geen reactie.

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief