Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Steggink Infra Jan Steggink

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Jan Steggink: "Ondernemen kost mij geen energie. Door alles natuurlijk te laten verlopen heb ik bereikt dat er mooie mensen op mijn pad komen en dat beoogde doelen bereikt worden."

Waarom en/of sinds wanneer pas je Sociale Innovatie (SI) in je bedrijf toe?

De laatste jaren heb ik me steeds meer verdiept welke functie ik heb op deze aarde. Feitelijk komt het erop neer dat we als mens maar één functie hebben: gelukkig zijn. Hoe doe je dat dan en hoe word je gelukkig? In mijn ogen door 100% jezelf te zijn. Dan kom je uit bij een scala aan punten om te zien wie je nu echt bent, welke keuzes je maakt en wat je bijzonder maakt als persoon. Een hele zoektocht en deze gaat in mijn beleving door totdat je de laatste adem uitblaast. Ik zie het vooral als een heel mooi proces, zowel persoonlijk als zakelijk. Jezelf leren kennen en volledig durven te omarmen met daarbij alle tekortkomingen, fouten en verbeterpunten aan jezelf. Daarbij komt ook om alle mooie en bijzondere kanten van jezelf te leren ontdekken, kwetsbaar durven te zijn, je angsten inzien, vragen om hulp, gevoelens onder ogen te komen en moeilijke gesprekken aangaan. Zo werken we ook binnen onze organisatie en dat brengt ons waar we willen zijn; een gezonde basis, mooi werk en een vitaal bedrijf.

Wat houdt Sociale innovatie in bij jouw bedrijf, wat doe je ‘anders’?

Als vader wil je graag een gelijkwaardige band met je kinderen, je wilt een volwassene zijn die je je kind later ook wilt laten zijn. Als ondernemer wil je graag harmonie in je bedrijf, maar ook extern bij je klanten of opdrachtgevers. Dit alles maakt dat ik mij als ondernemer kwetsbaar durf op te stellen, dat ik ondernemen niet zie als meer en meer bezit vergaren, maar om de wereld een beetje mooier te maken. Mijn doel is om mensen te verbinden, ze een blij en voldaan gevoel te geven. We zijn als mensen zo geprogrammeerd om verbindingen aan te gaan, we zijn gemaakt om te geven, om voor elkaar te zorgen en om empathisch te zijn. Doordat wij bij Steggink Infra zo denken en doen is ondernemen gewoon zo leuk en gaaf en komt overvloed vanzelf op je pad.

Wat bereik je ermee, wat is het resultaat?

Ondernemen kost mij geen energie. Door alles natuurlijk te laten verlopen heb ik bereikt dat er mooie mensen op mijn pad komen en dat beoogde doelen bereikt worden. Ik heb bereikt dat er een goede energie bij me is, maar ook bij mijn gezin en mijn personeel. We zetten nu ons eigen “Rusttheater” op, op ons werkerf gaan we technische innovatie koppelen aan sociale innovatie, we gaan zorgen dat (degene die dat willen ervaren) hart, hoofd, ziel, geest, mindset en lichaam in evenwicht zijn. Hiermee hebben we als visie dat mensen en projecten op een liefdevolle manier met elkaar communiceren. Met respect voor elkaar en voor de projecten die we gaan uitvoeren. Wedden dat het werkt?Downloads

Energie Mobiliteit en verkeersveiligheid Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 20-04-2018